Νεκρός από ηλεκτροπληξία 20χρονος στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αττική

Ένας 20χρονος βρέθηκε νεκρός στις 4 τα ξημερώματα στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αττική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο νεαρός είχε μπει στο χώρο του σταθμού μαζί με ομάδα ατόμων για να κάνει γκράφιτι σε συρμούς.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Στις 4 το πρωί του Σαββάτου 18/07/2020, ομάδα νεαρών ατόμων εισήλθε στο χώρο ελιγμών – εναπόθεσης συρμών της Γραμμής 1 στην Αττική, προκειμένου να κάνει γκράφιτι σε συρμούς. Στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το χώρο ελιγμών, ένας εξ αυτών σκόνταψε και έπεσε στη ρευματοφόρο γραμμή.

Άμεσα δόθηκε εντολή διακοπής ρεύματος, έγινε κλήση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Στις 4:20 το νεαρό άτομο παρέλαβε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να το μεταφέρει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής του, ο νεαρός εξέπνευσε και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συνέστησε ήδη Επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομία θα διερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού.

Ανάλογα τραγικά περιστατικά στη γραμμή του ΗΣΑΠ έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Το 2017 ένας 19χρονος Γάλλος έχασε τη ζωή του στο Θησείο