Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Νεκρός γκραφιτάς στο Θησείο, με την αστυνομία πάντα απούσα

Share

    Ένα τραγικό αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ στο Θησείο όταν ένας 19χρονος Γάλλος πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ έκανε γκράφιτι σε συρμούς του ηλεκτρικού.

    Το πρόβλημα των βανδαλισμών με γκράφιτι στους συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και του Μετρό το έχουμε αναδείξει κατά το παρελθόν και όλα δείχνουν πως η Αθήνα συνεχίζει να αποτελεί προορισμό για Ευρωπαίους γκραφιτάδες ως η πόλη όπου όλα επιτρέπονται.

    Η έλλειψη ασφάλειας βέβαια δεν χαρακτηρίζει αποκλειστικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά αποτελεί γενικότερο πρόβλημα της πόλης. Όταν όμως προτείνονται και προαναγγέλονται λύσεις που ποτέ δεν εφαρμόζονται, τότε οι ευθύνες αποκτούν και ονοματεπώνυμο.

    Ήδη από τις αρχές του 2016 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης είχε προαναγγείλει πως οι εταιρείες σεκιούριτι θα φύγουν από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ την ασφάλεια θα την αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. Η ανικανότητα των εταιρειών αυτών να προσφέρουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται αδρά είναι προφανής, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός τις έχει κατηγορήσει πως ευθύνονται άμεσα (χωρίς όμως να δώσει ποτέ στοιχεία) για τα φαινόμενα βανδαλισμών στους σταθμούς του Μετρό.

    Και ενώ ανά καιρούς επαναλαμβάνεται πως γίνονται συζητήσεις με την Ελληνική Αστυνομία ώστε να υπάρξει συνεργασία, οι συμβάσεις με τις εταιρείες σεκιούριτι συνεχίζουν να ανανεώνονται. Όπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν, είναι πολύ πιθανό η αστυνομία να μη μπορεί να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να φυλάσσει όλους τους σταθμούς του Μετρό. (Για αυτό το λόγο άλλωστε έχει προταθεί η δημιουργία ειδικού σώματος της Αστυνομίας για τις συγκοινωνίες ή η αναβίωση της υπηρεσίας ασφάλειας του Μετρό που αποτελούταν από προσωπικό της ΣΤΑΣΥ.)

    Και κάπως έτσι δεν αλλάζει τίποτα. Τα έξοδα για τους καθαρισμούς και τις αποκαταστάσεις βλαβών στον ηλεκτρικό και στο Μετρό θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις ήδη ελλειματικές συγκοινωνίες. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα