Πυκνώνουν τα δρομολόγια στους σταθμούς Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλός του Μετρό

Στη λύση του προβλήματος των αραιών δρομολογίων στο τμήμα Αιγάλεω – Νίκαια της γραμμής 3 του Μετρό προχώρησε η ΣΤΑΣΥ ανακοινώνοντας πως από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 31 Αυγούστου, η συχνότητα των δρομολογίων στους σταθμούς Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλός θα είναι η ίδια με τους υπόλοιπους σταθμούς της γραμμής 3 και μόνο τα δρομολόγια από το σταθμό της Νίκαιας θα είναι πιο αραιά.

Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της μετακίνησης του τερματικού σταθμού (για τα μισά δρομολόγια) από το Αιγάλεω στον Κορυδαλλό ενώ, όπως σημειώνει η ΣΤΑΣΥ, οι χρονοαποστάσεις και για το σταθμό της Νίκαιας θα εξομαλυνθούν με την παράδοση ολόκληρης της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά.

Κατά τα άλλα, στη σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ σημειώνεται πως από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις στις Γραμμές 2 και 3 θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά τις ώρες αιχμής. [Πρόκειται για τις συχνότητες των δρομολογίων όπως ΉΔΗ είχαν διαμορφωθεί μετά από την απόφαση για ανάκληση των αδειών στα τέλη Ιουλίου (και όπως φυσικά παρουσιάζονται και στο σχετικό άρθρο μας]).

Επίσης, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά, στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά (όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά, από τα 4,5′ που ήταν πέρσι (σημ. αν τα «επίσημα» δρομολόγια που αναφέρονται για πέρυσι τηρούνταν ή όχι είναι μια άλλη συζήτηση).

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της, ανταποκρινόμενη στην γενικότερη προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και την αποφυγή συνθηκών συνωστισμού στο δίκτυο και τους συρμούς της ενισχύει από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ακόμη περισσότερο η συχνότητα των δρομολογίων της.

Ειδικότερα τις ώρες αιχμής η συχνότητα των δρομολογίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις στις Γραμμές 2 και 3 θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά (από 6΄ την τρέχουσα εβδομάδα).

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά, στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά
(όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά, από τα 4,5΄ που ήταν πέρσι.

Ταυτόχρονα από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιλύεται το πρόβλημα των διπλών χρονοαποστάσεων που δημιουργήθηκε στο τμήμα Αγ. Μαρίνα- Νίκαια, μετά την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά..

Στο εξής από τους σταθμούς «Αγ. Μαρίνα», «Αγ. Βαρβάρα» και «Κορυδαλλός» οι συρμοί θα διέρχονται με τις ίδιες χρονοαποστάσεις του δικτύου της γραμμής 3 (ανά 4΄ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και μόνο ο σταθμός «Νίκαια» θα έχει πλέον διπλές χρονοαποστάσεις.

Ο σταθμός αυτός είναι προσωρινά τερματικός και η διάταξη της γραμμής δεν προβλέπει όλες εκείνες τις δυνατότητες (σημείο αλλαγής κατεύθυνσης του συρμού) που είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιτευχθεί η χρονοαπόσταση που υπάρχει στο υπόλοιπο δίκτυο της Γραμμής 3.

Εξυπακούεται ότι με την απόδοση στην κυκλοφορία της επέκτασης προς Πειραιά, στο σύνολό της, θα ομαλοποιηθούν πλήρως οι χρονοαποστάσεις και σε αυτό το σταθμό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*