Τσιόδρας: Δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στα Μέσα Μεταφοράς, οι επιβάτες πρέπει να αποφεύγουν το συνωστισμό

Στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργειου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόρδας έκανε έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές.

Απορία πάντως προκαλεί η διαπίστωση του κ. Τσιόδρα πως «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς», την ίδια στιγμή που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής υποστηρίζει το αντίθετο.

Ο κ. Τσιόδρας δηλαδή φάνηκε σαν να γνωρίζει ή να διαπιστώνει πως υπάρχει κάποια κυβερνητική απόφαση για τη μη λήψη κατεπείγοντων μέτρων (πέραν όσον έχουν ανακοινωθεί και δεν έχουν προς το παρόν δώσει) με στόχο την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Τι ανέφερε ο κ. Τσιόδρας:

«Έχουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούνε. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα Μέσα Μεταφοράς το συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μη τη φοράτε με λάθος τρόπο.»

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης προέβησαν στην εξής κοινή δήλωση:
 
 
«Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.»
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απάντησε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, πως 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στο δρόμο με μικρές επιδιορθώσεις:
 
«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να λέγονται αυτά τα ανυπόστατα ψέματα. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 270 λεωφορεία και δεν τα βγάζουμε;», διερωτήθηκε ρητορικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστικών του παρατάξεων», σχολίασε και πρόσθεσε:
 
«Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία», εξηγώντας ότι για αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει άμεσα το στόλο με συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και μέσω leasing, βγάζοντας ημέρα με την ημέρα περισσότερα οχήματα στους δρόμους.

Έθεσε δε στο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα γιατί επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο, το 1/3 των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας στο Μετρό και δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στις αστικές συγκοινωνίες.

 
 

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*