Νέα καθυστέρηση για την επιστροφή του Τραμ στο Φάληρο

Δεν έχουν τέλος οι παρατάσεις στο χρονοδιάγραμμα των έργων που εκτελεί η περιφέρεια Αττικής στον Φαληρικό όρμο που έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερεί συνεχώς η επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ από και προς τη στάση του ΣΕΦ.

Το κλείσιμο της γραμμής μεταξύ των στάσεων Μπάτης και ΣΕΦ, όπως και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα λεωφορεία που διέρχονται από την παραλιακή λεωφόρο πήραν ακόμα μία παράταση μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν, με αφορμή την επιστροφή των δρομολογίων του Τραμ στο Σύνταγμα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει πως τα έργα στο Φάληρο θα ολοκληρωθούν «μέσα στις επόμενες μέρες» και τα δρομολόγια του Τραμ ως το ΣΕΦ θα ξεκινήσουν, μετά από δοκιμαστικά δρομολόγια, «μέσα στο Δεκέμβριο».

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση για τις εργασίες, τα έργα που ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου θα διαρκούσαν δύο μήνες μόνο (45 μέρες έργων και 15 μέρες δοκιμών) και θα ολοκληρώνονταν στα μέσα Ιουνίου. Στην πράξη όμως, η διάρκεια των έργων θα ξεπεράσει τελικά τους 10 μήνες.

Όσον αφορά την παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, φαίνεται ότι η επανέναρξη των δρομολογίων ως το ΣΕΦ δεν επαρκεί για το άνοιγμα της επέκτασης αφού αναμένονται ακόμα οι κινήσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το διατηρητέο ετοιμόρροπο κτήριο που «απειλεί» τις γραμμές του Τραμ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*