Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Δημοτική συγκοινωνία και το απόγευμα και νέος σταθμός φόρτισης οχημάτων

Με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού προχώρησε στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και των δύο δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας (Δρομολόγιο 1: Διακοινοτική Συγκοινωνία – Δρομολόγιο 2: Εσωτερικό Χολαργού) κατά τις απογευματινές ώρες.

Η επέκταση του ωραρίου τις απογευματινές ώρες, ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αποφασίστηκε αφού εξετάσθηκαν οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και προς ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, στηρίζοντας την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η διαδρομή με τις υπάρχουσες στάσεις παραμένει η ίδια, αλλά το ωράριο εξυπηρέτησης επεκτείνεται κατά πέντε με έξι ώρες.

Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Ειδικότερα, η Δημοτική Συγκοινωνία Παπάγου-Χολαργού ξεκινά από την Πλατεία Κονίτσης της Κοινότητας Παπάγου ανά μία ώρα από τις 08:00 έως και τις 19.00 (τελευταίο δρομολόγιο) ολόκληρη την εβδομάδα. Αντίστοιχα, το Δρομολόγιο Χολαργού ξεκινά από την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (τέρμα 17ης Νοεμβρίου) της Κοινότητας Χολαργού ανά μισή ώρα από τις 7:40 το πρωί με το τελευταίο δρομολόγιο να ξεκινά στις 18.40 το απόγευμα. (Δείτε τα δρομολόγια)

Εν τω μεταξύ στη δημιουργία και δεύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχώρησε ο δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχοντας στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

Ο νέος φορτιστής τοποθετήθηκε και βρίσκεται σε λειτουργία στο πάρκινγκ του ΔΟΠΑΠ (Νευροκοπίου και Αργυροκάστρου, Παπάγου) και η εγκατάστασή του είναι μία δωρεά της εταιρείας «NOVATECH Engineering M.Ε.Π.Ε.» η οποία είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος και εγκαταστάτης για την Ελλάδα της Ολλανδικής εταιρείας EVBOX.

Φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων έχει ήδη τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού επί της οδού Σύρου, με ελεύθερη χρήση για τους πολίτες, χορηγία της ίδιας εταιρίας.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στον Ελληνικό χώρο, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει θέσει σε προτεραιότητα τις πράσινες πολιτικές και συμμετέχει στις διαδικασίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να χωροθετηθούν οι δημοσίως προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να αναπτυχθούν οι σχετικές υποδομές».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*