Δύο μήνες μετά τη Μήδεια, και πάλι υπό τάση το τμήμα Οινόη – Άγιος Στέφανος

Χαρακτηριστικό της ασυνενοησίας και τις προβληματικής συνεργασίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και και του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής ΟΣΕ ήταν το σίριαλ της επαναλειτουργίας της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της γραμμής μεταξύ Οινόης και Αγίου Στεφάνου η οποία εδώ και δύο μήνες δεν λειτουργούσε εξαιτίας της πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία Μήδεια.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία μιλούσε για καθυστερήσεις στα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και στα δρομολόγια του Προαστιακού της Χαλκίδας, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε πως η γραμμή βρίσκεται και πάλι υπό τάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ, ο οργανισμός «κινητοποίησε άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό του και με τη συμβολή Αναδόχου εταιρείας, η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά στις προσπάθειες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, παραδίδει σήμερα Παρασκευή 9.4.2021, εκ νέου τη γραμμή σε ηλεκτροκινούμενη κυκλοφορία, προς αποκατάσταση των προβλεπόμενων ταχυτήτων και δρομολογίων.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις υλοποιεί το Σχεδιασμό για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στην καθημερινότητα των πολιτών και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.»

Τρεις μέρες αργότερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσε ότι μετά την επισκευή των βλαβών, ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία. Και με αυτή την ανακοίνωση όμως αφήνει αιχμές κατά του ΟΣΕ, κάνωντας λόγω για μονοδρόμηση στο τμήμα Αφίδνες – Αυλώνα και Τιθορέα – Οινόη λόγω τεχνικών εργασιών του διαχειριστή της υποδομής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, μετά από διάστημα δυο μηνών περίπου (από 16/2), τέθηκε σε επαναλειτουργία από τον διαχειριστή της υποδομής (Ο.Σ.Ε), η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα μεταξύ Αγ. Στέφανος – Οινόη, με αποτέλεσμα τη σταδιακή ομαλοποίηση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Πλέον όλες οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα γίνονται ξανά με ηλεκτροκίνητες μηχανές έλξης, επαναφέροντας τον χρόνο του ταξιδιού στον αρχικό τους προγραμματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτροκίνηση είχε διακοπεί εξαιτίας της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ», με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. να παρουσιάζουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, καθώς και σε ορισμένα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει μονοδρόμηση (μονή γραμμή) κυκλοφορίας στο τμήμα Αφίδνες – Αυλώνα και Τιθορέα – Οινόη, λόγω τεχνικών εργασιών στην υποδομή, με συνέπεια πιθανές ολιγόλεπτες καθυστερήσεις σε ορισμένα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. από την πρώτη στιγμή και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της, καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, με κύριο μέλημά της την απόλυτη ασφάλεια του ταξιδιού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*