Στους δρόμους τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια αυτόνομων λεωφορείων στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, με καθυστέρηση δύο ετών λόγω και της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, 3 ηλεκτρικά οχήματα με ανώτατη ταχύτητα τα 32 χλμ/ώρα θα κινούνται καθημερινά σε δημόσιους δρόμους γύρω από την Πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριτζ μαζί με άλλα οχήματα σε μία διαδρομή διάρκειας 20 λεπτών.

Ανάμεσα στους πρώτους επιβάτες ήταν και η υπουργός Μεταφορών Rachel Maclean η οποία δήλωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα αποτελούν ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο αφού μπορούν να προσφέρουν πιο ασφαλείς, πράσινες και αξιόπιστες υπηρεσίες και να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Τα αυτόνομα οχήματα διαθέτουν αισθητήρες, σαρωτές λέιζερ και κάμερες που δημιουργούν έναν χάρτη του περιβάλλοντος. Προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται πάνω στα λεωφορεία ώστε να λάβει τον έλεγχο, αν κριθεί απαραίτητο.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια πραγματοποιούνται στα πλαίσια έρευνας για τη δημιουργία υπηρεσιών αυτόνομων λεωφορείων που θα συνδέουν ερευνητικά ιδρύματα με σιδηροδρομικούς σταθμούς και πάρκινγκ με στόχο τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τον Ιούνιο αναμένεται η συνέχεια των δοκιμαστικών δρομολογίων με επιλεγμένους επιβάτες να καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα 10θέσια λεωφορεία.

Πηγή: cambridge-news.co.uk, athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*