Τρίκαλα: Φύλαξη των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ μέσω της τεχνολογίας

Για μία ακόμα φορά τα Τρίκαλα ξαφνιάζουν ευχάριστα, αυτή τη φορά λόγω της νέας πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής για τη χρήση της τεχνολογίας ώστε να εξασφαλίζεται πως η χρήση των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ θα γίνεται μόνο από όσους έχουν το δικαίωμα.

Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, το σύστημα «διαβάζει» το όχημα ατόμου με αναπηρία και στέλνει άμεση ειδοποίηση στη Δημοτική Αστυνομία, που σε ελάχιστο χρόνο βεβαιώνει πιθανή παράβαση.

Η αυτοματοποίηση θα επεκταθεί και σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, διαβάσεις πεζών και ράμπες σε πεζοδρόμια για ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια.

«Η τεχνολογία μπορεί όντως να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο πολιτισμένα. Εδώ και μία εβδομάδα, όλες οι θέσεις ΑμεΑ στην πόλη απέκτησαν ένα νέο σύστημα διασφάλισης, ότι μόνον αυτοκίνητα ανθρώπων με αναπηρίες θα μπορούν να παρκάρουν εκεί», λέει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως εξηγεί, ο ειδικός αισθητήρας στην άσφαλτο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αυτοκινήτου και αναζητά την ειδική RFID κάρτα, η οποία ήδη διατίθεται δωρεάν σε όσους δικαιούνται την ειδική μπλε κάρτα. Αν δεν την εντοπίσει, ειδοποιείται αυτόματα το κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε άνθρωπο με αναπηρίες που απλώς δεν έχει την RFID κάρτα, δεν βεβαιώνεται παράβαση.

Ο δήμος Τρικάλων πριν λίγες μέρες έλαβε μία ακόμα πρωτοβουλία, αυτή τη φορά για τους ποδηλάτες της πόλης που φτάνουν τους 40.000. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία της πόλης λειτουργεί ένας σταθμός επισκευής ποδηλάτων που διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να επισκευάσει κανείς το ποδήλατό του.

Πηγή: Δήμος Τρικκαίων, tameteora.gr, athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*