Δεκτό το Freedom Pass για αγορά εισιτηρίων και καρτών σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

Ενημέρωση 2 Αυγούστου:

Σύμφωνα με πληροφόρηση από αναγνώστη του Athens Transport, η χρήση του Freedom Pass γίνεται δεκτή και από τον ΟΑΣΑ για την αγορά εισιτηρίων και καρτών. 


 

Στην αγορά εισιτηρίων και καρτών του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να προχωρούν οι δικαιούχοι του Freedom Pass, του επιδόματος δηλαδή των 150 ευρώ για νέους που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως σημειώνει ο ΟΑΣΘ, οι κάτοχοι της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας «FREEDOM PASS», έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής για την αγορά προτυπωμένων εισιτηρίων ή καρτών απεριορίστων διαδρομών από τα εκδοτήρια του Ο.Α.ΣΘ.

Ειδικότερα, οι συναλλαγές στα εκδοτήρια γίνονται με ενεργοποίηση λειτουργίας NFC στα κινητά τηλέφωνα, με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android) καθώς και μέσω εφαρμογής του παρόχου (τράπεζας) που έχει επιλέξει ο/η κάτοχος της κάρτας.

Δικαιούχοι του Freedom Pass είναι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003 οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19. Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, σιδηροδρομικές μεταφορές, υπηρεσίες ταξί, υπηρεσίες λεωφορείων, θαλάσσιες μεταφορές/ ακτοπλοϊκά και λοιπές μεταφορές.

Τo Athens Transport έχει ζητήσει διευκρίνιση από τον ΟΑΣΑ για το αν το Freedom Pass θα γίνεται δεκτό και από τα δικά του εκδοτήρια εισιτηρίων χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση. 

Συνεχή περιστατικά πυρκαγιών σε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Φωτιές σχεδόν κάθε εβδομάδα παίρνουν πλέον αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, τόσο του ΟΑΣΘ όσο και των ΚΤΕΛ στα οποία έχει ανατεθεί μεταφορικό έργο. Τελευταίο περιστατικό αφορούσε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 79 «Α.Σ. ΙΚΕΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ»  του ΟΑΣΘ. Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς για άγνωστο προς το παρόν λόγο ενώ κινούταν στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, με κατεύθυνση προς Περαία. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*