Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στις συγκοινωνίες της Αθήνας και τον Ιούλιο

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στις συγκοινωνίες της Αθήνας καταγράφηκε και το μήνα Ιούλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των επικυρώσεων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ τα οποία επεξεργάστηκε και παρουσιάζει το Athens Transport. 

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης ήταν ιδιαίτερα σημαντική το πρώτο 15νθήμερο του μήνα, με τον ημερήσιο αριθμό επικυρώσεων εισιτηρίων να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο τις περισσότερες εργάσιμες μέρες. Αντίθετα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του μήνα παρατηρούμε μία σταδιακή πτώση του αριθμού των επιβατών (ιδιαίτερα εμφανής της τελευταία εβδομάδα) καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά σε ρυθμούς 15αύγουστου, η οποία όμως δεν επηρέασε σημαντικά την μηνιαία ανοδική πορεία των επικυρώσεων εισιτηρίων. 

Τον Ιούλιο του 2021 καταγράφηκαν συνολικά 26.763.129 επικυρώσεις εισιτηρίων, αριθμός αυξημένος κατά 16,5% σε σχέση με τον Ιούνιο. Ο ημερήσιος μέσος όρος των επικυρώσεων εισιτηρίων ανήλθε σε 863.327, αυξημένος κατά 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται πως ο μέσος όρος των επικυρώσεων είχε αυξηθεί κατά 7,9% μεταξύ του Μαΐου και του Ιουνίου

Οι τρεις μέρες με το μεγαλύτερο αριθμό επικυρώσεων εισιτηρίων ήταν η Τρίτη 13 Ιουλίου (1.261.708 επικυρώσεις), η Παρασκευή 16 Ιουλίου (1.236.708 επικυρωσεις) και η Παρασκευή 9 Ιουλίου (1.046.277 επικυρώσεις εισιτηρίων).

Αντίθετα, οι τρεις μέρες του μήνα με το χαμηλότερο αριθμό επικυρώσεων εισιτηρίων ήταν η Κυριακή 25 Ιουλίου (440.026 επικυρώσεις), η Κυριακή 18 Ιουλίου (443.950 επικυρώσεις) και η Κυριακή 4 Ιουλίου (470.296 επικυρώσεις εισιτηρίων). 

Πλέον, με τον Αύγουστο να αποτελεί παραδοσιακά το μήνα των διακοπών, το στοίχημα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι το αν από το επόμενο φθινόπωρο θα γίνει εφικτή η επαναφορά της επιβατικής κίνησης στα επίπεδα του περασμένου έτους, κάτι που θα απαιτήσει το διπλασιασμό του αριθμού των επικυρώσεων εισιτηρίων.

Σημειώνεται πως καθώς οι αριθμοί που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ αφορούν επικυρώσεις εισιτηρίων, δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με την πραγματική επιβατική κίνηση, αφού δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο.

 

Επιβατική κίνηση το 2021:

Σημαντικές παρατηρήσεις:

  1. Ο ημερήσιος αριθμός επικυρώσεων υπολογίστηκε μέσω του αθροίσματος των ωριαίων δεδομένων που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ.
  2. Για καλύτερη αποτύπωση των δεδομένων, αποφασίσαμε ο αριθμός των επικυρώσεων για κάθε μέρα να αφορά την περίοδο από 5:00 π.μ. έως 5:00 π.μ. της επόμενης.
  3. Το Athens Transport δεν φέρει ευθύνη για την ακρίβεια των δεδομένων που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ αλλά ούτε και για την ακρίβεια των υπολογισμών.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*