Χρήστος Γιαννούλης: Με διπλοβάρδιες βγάζουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ τα ΚΤΕΛ Αττικής

Καταγγελίες εργαζόμενων στα ΚΤΕΛ Αττικής για διπλοβάρδιες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ΟΑΣΑ μεταφέρει με δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Χρίστος Γιαννούλης.

Όπως αναφέρει, «πυκνώνουν οι καταγγελίες εργαζομένων του ΚΤΕΛ Αττικής που ταυτόχρονα βιώνουν πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, για υποχρεωτικές διπλές βάρδιες των εργαζομένων, έτσι ώστε να καλυφθούν και να εκτελούνται τα περιφερειακά δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Οι διπλές βάρδιες καθίστανται σχεδόν υποχρεωτικές, μέσα σε κλίμα έμμεσων εκβιασμών και απειλών ενώ επισήμως αποδίδονται σε κακό προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού από την πλευρά της Διοίκησης.»

«Χαρακτηριστικά σε λεωφορειακές γραμμές όπως η γραμμή 171 που εκτελεί το δρομολόγιο Αργυρούπολη – Βάρκιζα, οι εργαζόμενοι οδηγοί ξεκινούν τη βάρδια τους στις 6.25 π.μ και ενώ θα έπρεπε να παραδώσουν το λεωφορείο στις 14.00 μ.μ παραδίδουν στις 20.30 μμ το βράδυ. Οι οδηγοί κυρίως φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια των φυσικών τους αντοχών καθώς είναι προφανές το τι μπορεί να προκαλέσει η υπερεργασία τόσων ωρών. Ιδιαίτερα και στις περιπτώσεις, που είναι αρκετές, όπου τα οχήματα είτε δεν διαθέτουν είτε δεν τίθεται σε λειτουργία ο κλιματισμός.»

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρει πως η συγκεκριμένη πρακτική συνεχίζεται υπό την ανοχή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και παρατηρείται και στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα υπό συνθήκες καύσωνα, όταν μέσα σε ένα Λεωφορείο οι υψηλές θερμοκρασίες εκτοξεύονται σε απάνθρωπες τιμές.

Ο βουλτετής ζητά τόσο από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ όσο και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να μην σπεύσουν να ξεπεράσουν ή να κρύψουν κάτω από το χαλί τα καταγγελλόμενα των εργαζομένων, ενώ τους καλεί να ερευνήσουν τα περιστατικά και να αποκαταστήσουν τις συνθήκες εργασίας των οδηγών, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία αλλά επιβάλλει και η κοινή λογική σε συνθήκες όπως αυτές που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον, επειδή προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αλλά και των εργαζόμενων οδηγών, καλεί τις αρμόδιες αρχές, όπως την επιθεώρηση εργασίας, να ελέγξουν τις συνθήκες εργασίας των οδηγών στα παραπάνω λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που εκτελούν περιφερειακά δρομολόγια του ΟΑΣΑ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*