Άκης Σκέρτσος: Αδιανόητο να μπουν περιορισμοί μετακίνησης για τους μη εμβολιασμένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αλέξανδρος Λιάρος

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν περιορισμοί μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους μη εμβολιασμένους ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ο κ. Σκέρτσος αποσαφήνισε ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες πέρα από τους υγειονομικούς, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των οποίων δεν θα δοθεί κάποια παράταση μετά την 1η Σεπτεμβρίου. 

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο απαγόρευσης πρόσβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε ανεμβολίαστους, ο υπουργός απάντησε πως «δεν μπορούμε [σε ένα] συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα όπως στην κινητικότητα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να βάλουμε τέτοιους περιορισμούς, θα ήταν αδιανόητο. Το να πας όμως σε καφετέρια ή εστιατόριο, συνέχισε, δεν είναι ουσιώδης δραστηριότητα, είναι ψυχαγωγική δραστηριότητα.»

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε και ο έταιρος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην Καθημερινή σχετικά με τη συνταγματικότητα των μέτρων για τη πανδημία.

Εξηγώντας για ποιο λόγο υπάρχει διαφοροποίηση στην πρόσβαση σε κάθε χώρο και δεν ισχύουν ενιαίοι κανόνες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως αυτό εξαρτάται από την αναγκαιότητα της κάθε δραστηριότητας. Έτσι, σε απολύτως αναγκαίες για τη ζωή των πολιτών δομές, όπως υγειονομικές και σούπερ μάρκετ, δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός στην πρόσβαση, αλλά μόνο μέτρα προφύλαξης. 

Γι’ αυτό το λόγο, «δεν μπορεί να περιοριστεί η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά μόνο να πυκνώσουν τα δρομολόγια, όπως και συνέβη, και να τηρούνται απαρεγκλίτως τα μέτρα προφύλαξης», πρόσθεσε ο υπουργός. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*