Οι ειδήσεις της Παρασκευής: ο κίνδυνος με τη γραμμή 4 του Μετρό, είναι οι εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ «μύθος»;

Κάθε Παρασκευή, μεταφέρουμε ειδήσεις που πέρασαν «στα ψιλά» και σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και παντού. Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter του Athens Transport στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Μέρα με τη μέρα γίνεται πιο υπαρκτός ο κίνδυνος να στηθεί σκηνικό Θεσσαλονίκης γύρω από την κατασκευή του έργου της γραμμής 4 του Μετρό. Πότε με αφορμή την κατασκευή σταθμού Μετρό επί της πλατείας Εξαρχείων και τώρα με αφορμή την κοπή δέντρων στα σημεία όπου έχουν αρχίσει να στήνονται τα εργοτάξια του έργου, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα media μία εικόνα κοινωνικής αντίδρασης γύρω από κινήσεις που στο παρελθόν ήταν αυτονόητες.

Όσον αφορά την κοπή δέντρων σε χώρους όπου θα στηθούν εργοτάξια, υπάρχουν πολίτες που θέλουμε να πιστεύουμε ορμώμενοι καλοπροαίρετα από την αγάπη τους για την αστική φύση, «βλέπουν το δέντρο, αλλά χάνουν το δάσος». Λίγες μόνο εβδομάδες μετά από τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που χτύπησε την Αττική, πρέπει να δούμε ρεαλιστικά και αντικειμενικά το όντως δυσάρεστο γεγονός της κοπής συγκεκριμένου αριθμού δέντρων σε χώρους (που θα αναπλαστούν και με πράσινο) όπου θα γίνει η κατασκευή ενός έργου με απολύτως θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όπως και όλα τα δημόσια έργα υποδομών, η γραμμή 4 του Μετρό θα κατασκευαστεί έχοντας όλες τις περιβαλλοντικές άδειες και μετά από την υλοποίηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ με την παράδοσή της θα επιφέρει μείωση στην κίνηση των Ι.Χ. στην Αττική αλλά και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κάνοντας την πόλη πιο βιώσιμη.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Ταχιάος θέλησε, ως όφειλε, να απαντήσει σε όσα γράφτηκαν με τη δημοσίευσή του να αναφέρει πως το θέμα τίθεται ετεροχρονισμένα δεδομένου ότι οι μελέτες έγιναν πριν χρόνια και τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης, ότι δεν έχει δημοσιευτεί κάποια άλλη εναλλακτική λύση ώστε να την κρίνουμε, ότι γίνονται προσπάθειες η απώλεια δέντρων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και πως όταν, προς τα τέλη της δεκαετίας έρθει η ώρα για τις τελικές μελέτες αποκατάστασης των χώρων, θα πρέπει να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση ώστε να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες όλων είναι προφανώς σεβαστές και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη εφόσον κινούνται σε επιστημονικά και ρεαλιστικά πλαίσια. Αυτονόητο είναι ότι η κυβέρνηση, η Αττικό Μετρό και οι ανάδοχοι του έργου πρέπει να ελέγχονται για το αν τηρούν την περιβαλλοντική νομοθεσία, χωρίς οποιαδήποτε παρέκκλιση, κάτι που αν χρειαστεί θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα.

Απολύτως θεμιτό είναι επίσης να ζητούνται αντισταθμιστικά οφέλη για τους πολίτες η ποιότητα ζωής των οποίων θα υποβαθμιστεί προσωρινά. Η δημιουργία επιπλέον χώρων πρασίνου μέσα στην πόλη είναι μονίμως ένα ζητούμενο και με αφορμή τη συζήτηση που ανοίγει τώρα θα μπορούσαν να γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με την ενεργή συμμετοχή και της Αττικό Μετρό.

Η κατασκευή οποιουδήποτε μεγάλου έργου έχει προσωρινά αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή στην πόλη, οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές (μπορεί να διαβάσει κανείς αναλυτικά για αυτές στην εκάστοτε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κάθε έργου). Η μεγάλη εικόνα ωστόσο είναι ότι με την ολοκλήρωση μίας επέκτασης του Μετρό αρχίζουν να γίνονται εμφανείς και οι θετικές επιπτώσεις που έκαναν επιτακτική την υλοποίησή της.

Κανέναν δεν ευχαριστεί η εικόνα θορυβωδών εργοταξίων μέσα στην πόλη που καταλαμβάνουν για χρόνια χώρους που άλλοτε ήταν σημεία συνάντησης, χαλάρωσης ή άθλησης και είναι κατανοητό γιατί πολλοί πολίτες δυσαρεστούνται από την κατάσταση αυτή.

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι το πρόβλημα αλλά σημαντικό μέρος της λύσης. Αν η πολιτεία το συνειδητοποιήσει και η ίδια επενδύοντας ακόμα περισσότερο στην βελτίωση της λειτουργίας τους, ίσως γίνει αυτονόητο για περισσότερους από εμάς.


Ένα ακόμη εργοτάξιο για τη γραμμή 4: Μία ακόμα απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για κατάληψη χώρου προκειμένου να στηθεί εργοτάξιο για τη γραμμή 4 δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια αυτή την εβδομάδα. Η απόφαση αφορά προσωρινή κατάληψη ιδιοκτησίας εμβαδού 620 τ.μ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κανελλοπούλου πλησίον της συμβολής της με την Λεωφόρο Μεσογείων, στο Δήμο Αθηναίων. Φερόμενοι ιδιοκτήτες του χώρου είναι το ΤΕΘΑ και το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στο χώρο θα κατασκευαστεί το φρέαρ TBM-Κατεχάκη από όπου θα εισέλθει ο ένας από τους δύο μετροπόντικες του έργου.

Τροχαίο δυστύχημα στο Καματερό: Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στη λεωφόρο Φυλής στο Καματερό την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου όταν οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε ηλικιωμένη και καρφώθηκε με το όχημά του πάνω σε διερχόμενο λεωφορείο με συνέπεια να σκοτωθεί η ηλικιωμένη, ο οδηγός του Ι.Χ. και να τραυματιστεί ένας επιβάτης του λεωφορείου. Κατά τη διάρκεια του τραγικού αυτού περιστατικού, κάποιος βρήκε την ευκαιρία να κλέψει τον οδηγό του λεωφορείου.

Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

Έλεγχοι σε λεωφορεία των ΚΤΕΛ: Η Τροχαία ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ελέγχων το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου σε επιβάτες 53 δρομολογίων λεωφορείων στους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 36 επιβάτες που δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εμβολιασμού/νόσησης/αρνητικού τεστ. Σχετικό: Η σελίδα 902.gr που πρόσκειται στο ΚΚΕ συχνά ανεβάζει φωτογραφίες με εικόνες συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την Αθήνα και όχι μόνο, π.χ. βλέπουμε τη γραμμή Χ96 από το Αεροδρόμιο.

O «αναπόφευκτος» συνωστισμός: Ότι θα ακούγαμε συγκοινωνιολόγο του ΕΜΠ να αναμασά τα talking points της κυβέρνησης περί του συνωστισμού στις συγκοινωνίες δεν το περιμέναμε αν και φυσικά δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Ακούσαμε λοιπόν ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι μύθος, ότι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, τα μέσα λέγονται «μαζικής» μεταφοράς και γι’ αυτό είναι φυσικό να υπάρχει συνωστισμός, ότι είναι αναπόφευκτος, ότι οι δυνατότητες των συγκοινωνιών είναι πεπερασμένες και ότι οι επιβάτες σχεδόν ευθύνονται για τον συνωστισμό επειδή μπαίνουν στο πρώτο λεωφορείο και δεν περιμένουν το επόμενο.

  • Με όλο το σεβασμό: οι εικόνες συνωστισμού δεν είναι μύθος για όποιον μετακινείται καθημερινά με τις συγκοινωνίες, τα μέσα λέγονται «μαζικής μεταφοράς» (mass transit αγγλιστί, αν και πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο το public transport, «δημόσιες συγκοινωνίες»), επειδή μετακινούνται πολλοί επιβάτες σε ένα μέσο, όχι επειδή είναι αναγκασμένοι να στριμώχνονται σαν σαρδέλες, δεν συμβαίνει σε όλο τον κόσμο σε καθημερινή βάση με εξαίρεση πόλεις με παλιά συστήματα οι δυνατότητες των οποίων έχουν ξεπεραστεί (βλ. Νέα Υόρκη) ή χωρίς επαρκή δίκτυα και οι επιβάτες παίρνουν το πρώτο λεωφορείο μάλλον επειδή το επόμενο θα περάσει σε 45 λεπτά. Όσο για τις πεπερασμένες και συγκεκριμένες δυνατότητες, αυτό ήταν επιχείρημα πριν ξεκινήσει η προμήθεια νέων μέσων και οι προσλήψεις προσωπικού που (κι όμως) έχουν βελτιώσει σε κάποιο μικρό βαθμό την κατάσταση.

Τηλεματική μόνο για ελληνόφωνους: Με αφορμή την μετατροπή της γραμμής Χ97 σε κυκλική (πόσο λάθος για μία γραμμή express που έχει δρομολόγια ανά μία ώρα), αναγνώστης μας υπενθυμίζει το διαχρονικό πρόβλημα ότι στην αγγλική έκδοση της εφαρμογής OASA Telematics αλλά και στο site του οργανισμού, η ονομασία της γραμμής είναι “Χ97 AEROL. ATHINON – ST. ELLINIKO (EXPRESS) (KIKLIKI)”. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία γραμμή που πάει στο αεροδρόμιο, εξυπηρετώντας και πολλούς τουρίστες θα ήταν τόσο δύσκολο να γραφτεί κάτι σαν “Athens Airport – Elliniko Station”; Ας το δει ο ΟΑΣΑ, για το σύνολο των γραμμών, γιατί η μετατροπή μίας ονομασίας σε Greeklish δεν είναι μετάφραση, είναι κοροϊδία και ταλαιπωρία. 

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την καταβολή επιχορήγησης στον όμιλο ΟΑΣΑ για τη θυγατρική του εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ. Μ.Α.Ε. ποσού ύψους 1.833.333,33 ευρώ, για τον μήνα Σεπτέμβριο (Θ’ δόση) έτους 2021, για την κάλυψη του συνολικού ετήσιου λειτουργικού της ελλείμματος. Επιπλέον, η ΣΤΑΣΥ επιχορηγήθηκε με ποσό ύψους 495.298,84 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο έτους 2021. Τέλος, ποσό 2.045.103,80 ευρώ με ΦΠΑ καταβλήθηκε στον ΟΑΣΑ προκειμένου ο οργανισμός να καταβάλλει την προβλεπόμενη αποζημίωση στην Κ.Τ.Ε.Λ. Αττικής Α.Ε. και στις 3 υπομισθώτριες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. μηνός Σεπτεμβρίου 2021.

Δρομολόγια προς Αεροδρόμιο: Το μήνα Ιούνιο του 2021, 128.532 επιβάτες διακινήθηκαν προς ή από το Αεροδρόμιο με το Μετρό και 29.166 με τον Προαστιακό. Το συνολικό κόστος πρόσβασης και χρήσης του σιδηροδρομικού σταθμού του αερολιμένα ανήλθε σε 119.015,5 ευρώ για την ΣΤΑ.ΣΥ. και 27.006,57 ευρώ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ωράριο εξυπηρέτησης ΟΑΣΑ: Με μειωμένο ωράριο λειτουργίας συνεχίζει να δέχεται το κοινό η εξυπηρέτηση πελατών του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση, από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 20221 και μέχρι νεότερης απόφασης τα γραφεία του ΟΑΣΑ δέχονται το κοινό κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή μεταξύ 8:00 – 14:15.

Δημοτικές/φοιτητικές/σχολικές συγκοινωνίες: Στο Διόνυσο, και φέτος θα λειτουργήσει η φοιτητική συγκοινωνία του Δήμου Διονύσου αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, με 3 γραμμές μάλιστα σε καθημερινή βάση: προς Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, προς Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων και προς Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πειραιά. Περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για θέσεις. // Στον Άλιμο, ξεκίνησε η λειτουργία των σχολικών δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας. // Στην Ηλιούπολη, δημοτικός σύμβουλος ζητά την πύκνωση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Θλιβερή η απουσία των δημόσιων συγκοινωνιών της Αθήνας από τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (στη Θεσσαλονίκη, κάτι έγινε όπως θα διαβάσετε παρακάτω). Είδαμε πάντως πως ο δήμος Ηλιούπολης οργάνωσε αρκετές εκδηλώσεις.

Διαμαρτυρία για τα υποχρεωτικά τεστ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΣΥ την περασμένη Τρίτη οργάνωσε η Ένωση Εργαζόμενων ΗΛΠΑΠ. Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για τα υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού που πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί τους ή εμβολιασμό «άνευ της συναίνεσής τους» με δικά του έξοδα, χαρακτηρίζοντας το μέτρο χωρίς νόημα αφού οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο. Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάποια πιο δυναμική κίνηση (βλ. απεργιακή κινητοποίηση) από όσους αντιτίθενται στα νεότερα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Συνεδρίαση για την ηλεκτροκίνηση: Στη σημασία της μετάβασης σε μια πιο καθαρή αυτοκίνηση αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την τοποθέτησή του στην Κοινή Συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών στη Σλοβενία. Το αντικείμενο της Συνεδρίασης ήταν τα μέτρα πολιτικής και το κανονιστικό πλαίσιο για το σχεδιασμό των υποδομών φόρτισης οδικών μεταφορών καθώς και των σχετικών μέτρων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμων, που αποτελούν  κομμάτια του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Επεσήμανε δε ότι «το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς απαιτείται η σταδιακή μετάβαση στις καθαρές μορφές ενέργειας και σε τεχνολογίες που στην πραγματικότητα τώρα αναπτύσσονται.»

Υπερωρίες για το 2022: Το Δ.Σ. της Αττικό Μετρό αποφάσισε αρκετά νωρίς φέτος για τα ανώτατα όρια υπερωριών του προσωπικού της εταιρείας την επόμενη χρονιά. Όπως αναφέρεται, οι λόγοι που κάνουν επιτακτικές τις υπερωρίες όπως και την εργασία Σαββατοκύριακα, αργίες και νυχτερινές ώρες είναι η εντατικοποίηση των εργασιών της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά, η επιτάχυνση των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες λειτουργίας των χώρων στάθμευσης οχημάτων πλησίον των σταθμών του Μετρό και η έναρξη των εργασιών της Γραμμής 4. Οι συνολικές ώρες υπερωρίας που θα δοθούν σε δεκάδες εργαζόμενους θα φτάσουν τις 35.364 ώρες (έως και 120 ώρες το εξάμηνο ανά υπάλληλο), ενώ το κόστος για την εταιρεία θα ανέλθει σε 225.000 ευρώ.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 11.772.000 ευρώ για χορήγηση αποζημίωσης στους συγκοινωνιακούς φορείς Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε και Κ.Τ.Ε.Λ. που ανήκουν στην Π.Ο.Α.Υ.Σ. και στην Π.Ο.Α.Σ., για την προκαλούμενη δαπάνη της παροχής του δικαιώματος μετακίνησης με πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους στα αστικά και υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ.
  • Εγκρίνουμε την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης, για τα έτη 2022, 2023 και 2024, για τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού με αντικείμενο την «Παραγωγή πολλαπλού εισιτηρίου και καρτών του ΑΣΣΚ για το ηλεκτρονικό σύστημα πώλησης προϊόντων κομίστρου των εταιρειών του ομίλου ΟΑΣΑ» συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ το οποίο κατανέμεται ως εξής: 1.000.000 το 2022, 2.500.000 το 2023 και 1.500.000 το 2024.

  • Δαπάνη ύψους 1.455.847,01 ευρώ με ΦΠΑ για την Μηνιαία Ενιαία Χρέωση Ιουλίου 2021 ηλεκτρονικού εισιτηρίου προς την ανάδοχο του έργου.
  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 223.200 ευρώ με ΦΠΑ που αφορά εργασίες στον εξοπλισμό τηλεματικής (οχήματα Ο.Σ.Υ)
  • Δαπάνη ύψους 12.740,38 ευρώ για υπηρεσίες ψηφιοποίησης βιβλίων κομίστρου.

  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 2.685,84 ευρώ που αφορά έξοδα προβολής και διαφήμισης (Δημιουργία Ομιλικού βίντεο για τις ανάγκες της ΔΕΘ 202)
  • Έγκριση 2 δεσμεύσεων πίστωσης συνολικού ύψους 220 ευρώ πλέον ΦΠΑ που αφορά έξοδα ταξειδίων (συμμετοχή στη ΔΕΘ 2021)
  • Απόφαση για απόσπαση ενός υπαλλήλου στο ιδιαίτερο γραφείο του κ. Υπουργού Τουρισμού.
  • Διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού ενός εργαζόμενου λόγω μετάταξης.

Οι μεταβολές δρομολογίων των μέσων

  • Από Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου μέχρι 17 Οκτωβρίου: Μερική προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 307 στο Δήμο Παιανίας – Γλ. Νερών λόγω έργων στην οδό Καραϊσκάκη.
  • Έως και τις 23 Νοεμβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμή 838 λόγω έργων στην οδό Αγ. Άννης στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Λεπτομέρειες στην τηλεματική.
  • Από 26 Ιουλίου και μέχρι νεοτέρας: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 120309330 λόγω έργων επί της λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου στο δήμο Κρωπίας. Πληροφορίες στην εφαρμογή της τηλεματικής.
  • Έως και Πέμπτη 14 Οκτωβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 814900909 λόγω έργων της οδού Τζαβέλλα στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Πληροφορίες στην τηλεματική.
  • Έως και Κυριακή 3 Οκτωβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμή 409 (προς αφετηρία) λόγω έργων επί της Λ. Κύπρου στο δήμο Παπάγου Χολαργού. Λεπτομέρειες στην εφαρμογή της τηλεματικής.
  • Από 17 Μαρτίου έως και Παρασκευή 1 Οκτωβρίου: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 307 λόγω έργων επί της οδού Μεσολογγίου στο δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών. Πληροφορίες στην τηλεματική.
  • Από 26 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας: Μερική προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 421 στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.
  • Από 18 Μαρτίου 2019 έως και Παρασκρυή 1 Οκτωβρίου 2021: Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 721 και 734 λόγω καθίζησης οδοστρώματος επί της οδού Δεκελείας στο ρέμα της Χελιδονούς στο δήμο Κηφισιάς.
  • Από 29 Σεπτεμβρίου 2018 και μέχρι νεοτέρας: Προσωρινή τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 504 λόγω σοβαρού κινδύνου καθίζησης του οδοστρώματος, εξαιτίας διάβρωσης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*