Προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων λόγω καταστροφής καλωδίων ηλεκτροκίνησης στην Θήβα

Προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνται στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης έχουν προκληθεί από το πρωί του Σαββάτου λόγω καταστροφής καλωδίων ηλεκτροκίνησης χτες το βράδυ στην περιοχή της Θήβας. Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, η καταστροφή των καλωδίων μπορεί να οφείλεται σε προσπάθεια κλοπής ή άλλη δολιοφθορά ενώ δεν μπορεί να αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο η καταστροφή τους να έγινε από διερχόμενη αμαξοστοιχία αν και δεν δηλώθηκε (κάτι που ίσως εξηγεί το γεγονός ότι τα καλώδια καταστράφηκαν σε μήκος 2 χιλιομέτρων). Τα αίτια ερευνώνται από πραγματογνώμονες.

Το πρωί, εμπορική αμαξοστοιχία εγκλωβίστηκε σε τμήμα της γραμμής στη χιλιομετρική θέση 103 και ώρες αργότερα απομακρύνθηκε από ντιζελάμαξα. Προς το παρόν ισχύει μονοδρόμηση στο τμήμα μεταξύ Οινόης – Τιθορέας ώστε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται μόνο στη γραμμή της καθόδου όπου η ηλεκτροκίνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, η αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται εντός 5 ημερών:

Στην άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μετά την καταστροφή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Θήβας (Γραμμή Ανόδου) προχώρησαν σήμερα το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ Α.Ε. 

 Η κοπή του καλωδίου της ηλεκτροκίνησης χθες το βράδυ, στο χιλιομετρικό σημείο 103, εγκλώβισε την εμπορική αμαξοστοιχία 80500, την οποία απομάκρυνε μετά από κάποιες ώρες ντηζελάμαξα. Στο σημείο εγκλωβισμού έσπευσε η αστυνομία για την προστασία του προσωπικού και του συρμού από τυχόν βανδαλισμούς.

 Το περιστατικό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και τα ακριβή αίτια διερευνώνται από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα δυο επικρατέστερα σενάρια είναι το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, ενώ δεν αποκλείεται και η ίδια αμαξοστοιχία να παρέσυρε το καλώδιο προκαλώντας την ζημιά.     

Μέχρι την αποκατάσταση της φθοράς εντός 5 ημερών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχει μονοδρόμηση μεταξύ Οινόης –Τιθορέας ώστε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται αδιάλειπτα με ηλεκτροκίνηση.  Η ζημιά στην ηλεκτροκίνηση εκτείνεται για περίπου δύο χιλιόμετρα με κομμένα καλώδια και κατεστραμμένες κονσόλες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*