Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Η απάντηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ στις κατηγορίες Πατούλη

Share

  Απάντηση στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε επιρρίψει ευθύνες στον οδηγό του λεωφορείου το οποίο βρέθηκε κάτω από το νερό σε γέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος την περασμένη εβδομάδα, δίνει σήμερα με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

  Ο κ. Πατούλης, τόσο σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και μέσω των social media είχε κάνει λόγο για «ατομική ευθύνη του οδηγού» ο οποίος βρέθηκε με το όχημά του σε ένα τόσο επικίνδυνο σημείο. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο σημείο.

  Μέσω της ανακοίνωσής του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά από τον κ. Πατούλη να αναμένει το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών, αφού η σχετική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη, πριν αποδώσει ευθύνες, ενώ σημειώνει πως την ώρα του περιστατικού δεν βρίσκονταν σε ισχύ κάποια απαγόρευση κυκλοφορίας από το σημείο του συμβάντος.

  Σε ανακοίνωση της ΟΣΥ μία μέρα μετά το περιστατικό αναφέρονταν επίσης πως ο οδηγός έδρασε σύμφωνα με όσα προβλέπονται.

  Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

  Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πατούλη για το συμβάν στις 15/10/2021 όπου λεωφορείο εγκλωβίστηκε στα νερά λόγω σφοδρής νεροποντής, διαπιστώσαμε την ευκολία με την οποία εκτόξευσε κατηγορίες προς τον συνάδελφό μας, γεγονός που ομολογουμένως κρίνουμε απαράδεκτο.

  Θα θέλαμε να τονίσουμε – υπενθυμίσουμε ότι η Εισαγγελική έρευνα εκκρεμεί, και παρόλα αυτά, χωρίς ίχνος σεβασμού δεν ανέμεινε καν το πόρισμα…

  Στο συγκεκριμένο σημείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, βασικό στοιχείο που θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπ’ όψιν για την ασφάλεια των πολιτών. Αποτελούσε απαίτηση η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων όπως εξάλλου έγινε στη Λ. Κηφισού και Ποσειδώνος από τις 13:00 ως τις 20:00. Παραλήφθηκε όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι φέρει την ευθύνη ο οδηγός μας.

  Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, με λιμνάζοντα ύδατα – ευθύνης των αρμοδίων φορέων – που ξεπερνούν και τους 20 πόντους, η συγκοινωνία δεν καθηλώνεται, συνεχίζεται βασιζόμενη στην εμπειρία των οδηγών μας. Οι συνάδελφοί μας, το έχουν αποδείξει. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, υπό αντίξοες συνθήκες, στην πρώτη γραμμή -και κατά τη διάρκεια της πανδημίας-, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια το επιβατικό κοινό.

  Θα ήταν φρόνιμο ο κ. Πατούλης, να αναμένει τουλάχιστον το αποτέλεσμα του πορίσματος.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα