ΟΑΣΑ: Θα αξιολογηθεί η εξυπηρέτηση από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής

Απάντηση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συγκοινωνιακό αποκλεισμό της κοινότητας Βαρνάβα, εξαιτίας της περικοπής δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ Αττικής με αφορμή την πανδημία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απάντηση του υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, στα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημία δεν περιλαμβάνεται η μείωση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ παρά μόνο η μείωση της ανώτατης πληρότητας των οχημάτων στο 85%. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ενημερώνει τους βουλευτές πως αρμοδιότητα για τον έλεγχο της τήρησης του κατώτατου αριθμού δρομολογίων έχουν οι περιφέρειες.

Μαζί με την απάντηση του υφυπουργού, επισυνάπτεται και σχετικό έγγραφο του ΟΑΣΑ, το οποίο ενημερώνει πως σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί από τα ΚΤΕΛ Αττικής, πραγματοποιούνται τις καθημερινές δύο δρομολόγια από Αθήνα προς Βαρνάβα στις 6:15 και 15:00 και δύο από Βαρνάβα προς Αθήνα στις 7:50 και 14:00.

Επισημαίνεται επίσης πως στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής που θα εκπονήσει ο ΟΑΣΑ, θα εξεταστούν τρόποι βελτίωσης της εξυπηρέτησης των μετακινούμενων από/προς τις περιαστικές περιοχές της Αττικής με δημόσια μέσα μεταφοράς, υπό ομαλές συνθήκες λειτουργίας. Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών θα διερευνηθεί, τεκμηριωθεί και αξιολογηθεί με συγκοινωνιακά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη επιπρόσθετα τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την ανάθεση αστικών γραμμών στην ΚΤΕΛ Νομού Αττικής, επιπρόσθετα με τις ήδη λειτουργούσες υπεραστικές γραμμές ΚΤΕΛ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*