ΣΤΑΣΥ για Μπάλλο: 4 Τραμ εκτός λειτουργίας, μικρά τα προβλήματα στο υπόλοιπο δίκτυο

Μικρά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς της Αθήνας (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) υποστήριξε σε συνέντευξή του στο huffingtonpost.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νικόλαος Χαιρέτας, με εξαίρεση το Τραμ όπου 4 συρμοί έχουν βγει εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών στον κινητήρα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαιρέτα, η κίνηση πραγματοποιήθηκε κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου με εξαίρεση το τμήμα Τροκαντερό – ΣΕΦ του Τραμ όπου τα δρομολόγια διακόπηκαν λόγω συσσώρευσης υδάτων. Παράλληλα, παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Στο δίκτυο του Τραμ, σύμφωνα με τον κ. Χαιρέτα δημιουργούνται συχνά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη λόγω συσσώρευσης υδάτων και συγκεκριμένα στον Άγιο Κοσμά όπου υπάρχει αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ και συχνά υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα. Για το συγκεκριμένο σημείο, η ΣΤΑΣΥ έχει προχωρήσει σε ενέργειες προς την ΕΥΔΑΠ για να λυθεί το πρόβλημα και αναμένει. Όσον αφορά το τμήμα του φαληρικού όρμου, εκεί το αίτιο είναι τα έργα της περιφέρειας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η βλάβη σε 4 συρμούς του Τραμ λόγω του νερού ήταν και ο λόγος που τα οχήματα αποσύρθηκαν προληπτικά στο αμαξοστάσιο νωρίτερα την περασμένη Πέμπτη.

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό δεν υπήρξε κάποιο ζήτημα πλην από κάποιο τοπικό πρόβλημα στον σταθμό Σεπόλια. Επίσης, το αμαξοστάσιο του Ελαιώνα έμεινε αποκλεισμένο για μικρό χρονικό διάστημα λόγω πτώσης της ηλεκτροδότητησης.

Το ανοιχτό δίκτυο της γραμμής 1, επίσης, είχε πρόβλημα λόγω κάποιας συσσώρευσης υδάτων. Όπως αναφέρει, δεν υπήρξε πρόβλημα με τα δέντρα διότι το ζήτημα είχε προβλεφθεί με ενέργειες κλαδέματος, διότι είναι συνηθισμένο η γραμμή 1 να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα δέντρα. Επίσης, ο σταθμός Ηράκλειο χρειάστηκε να κλείσει προσωρινά λόγω πτώσης ρεύματος και μέχρι να αποκαταστήσει η ΔΕΗ τη βλάβη σε υποσταθμό.

Για τα μαθήματα αυτής της κακοκαιρίας ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ απάντησε πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις σε 2-3 σημεία των γραμμών του Τραμ και ίσως ένα του ΗΣΑΠ. Όσον αφορά τον επόμενο χειμώνα, ο κ. Χαιρέτας απάντησε πως η ΣΤΑΣΥ έχει «πάρει το μάθημά της» από τον προηγούμενο χιονιά και φέτος οι γραμμές στη γραμμή του ΗΣΑΠ θα θερμαίνονται προληπτικά σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*