Η νέα δήμαρχος της Βοστώνης που κυκλοφορεί με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θέλει να καταργήσει τα εισιτήρια

Η εκλογή της Michelle Wu στην δημαρχία της Βοστώνης την περασμένη εβδομάδα συνοδεύτηκε από αρκετές πρωτιές: πρόκειται για την πρώτη γυναίκα και πρώτη μη λευκή στη θέση αυτή ενώ είναι και η πρώτη δήμαρχος μεγάλης αμερικανικής πόλης εκλέχθηκε έχοντας την κλιματική κρίση στο επίκεντρο της πολιτικής της.

Δημοτική σύμβουλος από το 2014, η Wu έγινε γνωστή για την υποστήριξή της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (στο twitter είναι γνωστή ως @WuTrain) , τα οποία, μαζί με το περπάτημα και το ποδήλατο χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τις μετακινήσεις της και εκλέχθηκε προτείνωντας το δικό της Πράσινο New Deal, μία ατζέντα που περιλαμβάνει το διπλασιασμό των δέντρων στα πεζοδρόμια, εξηλεκτρισμό του στόλου των σχολικών λεωφορείων, και κίνητρα στους πολίτες για εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήριά τους, μαζί με ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας για επιχειρήσεις δίκαιης οικονομίας και μηδενικών εκπομπών που θα επωφελήσει τα κατώτερα στρώματα.

Προς τον σκοπό αυτό κινείται και η πρότασή της για μία νέα συγκοινωνιακή πολιτική η οποία πιστεύει ότι θα έχει επιπτώσεις τόσο στη μείωση των τιμών των κατοικιών αλλά και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Ως δημοτικός σύμβουλος, η Wu κυκλοφορούσε αποκλειστικά, μαζί με τα παιδιά της, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγράφοντας στο διαδίκτυο συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία οδηγούν πολλούς συμπολίτες της να προτιμούν τα αυτοκίνητά τους και ζητώντας από τους συναδέλφους της να κάνουν το ίδιο.

Η νέα δήμαρχος θέλει να κάνει τη Βοστώνη την πιο προσβάσιμη πόλη των ΗΠΑ με το πρόγραμμα “Free the T” το οποίο θα παρέχει δωρεάν μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη δημιουργία λεωφορειολωρίδων όπου τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν αποκλειστικά επιτυχάνοντας μεγαλύτερες ταχύτητες και ένα πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν μετακίνησης στις γραμμές που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό επιβατών προκειμένου να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες οι οποίοι εξαρτώνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Επίσης, θέλει να επιταχύνει το πρόγραμμα του προηγούμενου δημάρχου “Go Boston 2030” για τη δημιουργία προσβάσιμων πεζοδρομίων και βελτιωμένων υποδομών για ποδήλατα, αυξάνωντας τη χρηματοδότησή του.

Στη συνάντηση δημάρχων από όλο των κόσμο η οποία έγινε πρόσφατα στη Γλασκώβη στα πλαίσια του συνεδρίου COP 26 των Ηνωμένων Εθνών, έγινε αισθητή η απουσία φιλόδοξων σχεδίων από δημάρχους των ΗΠΑ. Αν και πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν την ορολογία “Πράσινο New Deal”, λίγοι δήμαρχοι έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα για την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών τα οποία θα επωφελήσουν τους πολίτες που εξαρτώνται από αυτές. Ο απερχόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio μιλούσε για κλιματικούς στόχους αλλά τελικά δίστασε να αποδώσει λωρίδες κυκλοφορίας σε πεζούς και ποδήλατα. Την ίδια στιγμή, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo πραγματοποίησε δραστικές αλλαγές με αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού των ΙΧ στο κέντρο της πόλης. Η Michelle Wu θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη «πράσινη δήμαρχος» των ΗΠΑ, αν κρατήσει τις υποσχέσεις της.

Πηγή: curbed.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*