Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ στον Πειραιά

Φωτο: Ηλίας Μανιατάκης

Με στόχο να κερδηθεί το στοίχημα για παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, συνεχίζονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών στο κέντρο του Πειραιά. Μία δοκιμαστική λειτουργία από την οποία δεν λείπουν τα απρόοπτα σε καθημερινή βάση, με τη διαδρομή να πραγματοποιείται πολλές φορές κυριολεκτικά «μετ’ εμποδίων».

Σε βίντεο σχετικά με τα δοκιμαστικά δρομολόγια που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρεται πως πρόκειται για «ένα ακόμη έργο βαλτωμένο που καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για να το παραδώσουμε στο επιβατικό κοινό».

Βίντεο δημοσιοποίησε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος αναφέρει επιπλέον πως «μέσα στον Νοέμβριο παραδίδεται στο επιβατικό κοινό, το Τραμ στον Πειραιά που με τους 25 νέους, υπερσύγχρονους συρμούς αποκτά μία νέα εμπειρία μετακίνησης.»

https://twitter.com/karagiannisgior/status/1456590076226555911

Τις τελευταίες μέρες πάντως αντιμετωπίστηκαν προβλήματα εξαιτίας βλάβης σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ ο οποίος βρίσκεται κάτω από τις γραμμές (με την ΕΥΔΑΠ να αναφέρει σε επιστολή της προς την Αττικό Μετρό πως ο αγωγός έπρεπε να είχε μετακινηθεί πριν την κατασκευή της γραμμής), λόγω της οποίας απαιτήθηκε το προσωρινό «ξήλωμα» μέρους της γραμμής. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στο τμήμα της γραμμής πλησίον της Ακτής Ποσειδώνος και γι’ αυτό το λόγο οι συρμοί του Τραμ δεν φτάνουν ακόμα ως αυτό το σημείο της επέκτασης. 

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος πάντως για τους ηλεκτροδηγούς που πραγματοποιούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως είναι οι Πειραιώτες οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συνηθίσει να βλέπουν το Τραμ στην πόλη τους παρκάροντας μηχανάκια και Ι.Χ. πάνω ή πολύ κοντά στις γραμμές ή περπατούν ανέμελα πάνω στον τροχιόδρομο, κάτι που προφανώς είναι πολύ επικίνδυνο. 

Συχνά πυκνά μάλιστα, επιστρατεύεται και γερανός της τροχαίας ο οποίος απομακρύνει οχήματα τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση του Τραμ. 

Αίτημα για προσλήψεις

Την πρόσληψη προσωπικού ζητά εν τω  μεταξύ, με αφορμή την παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ. Σε δήλωσή ο πρόεδρος του ΣΕΤ Ηλίας Μανιατάκης ανέφερε πως λόγω της επικείμενης παράδοσης της επέκτασης του Τραμ αλλά και του Μετρό στον Πειραιά είναι επιτακτικό να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αντί οι όποιες ελλείψεις να αντιμετωπιστούν με «μπαλώματα»:

«Επιτακτική ανάγκη για εδώ και τώρα για προσλήψεις Σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αποδοχές. Λόγω της αύξησης του Δημόσιου Κοινωνικού Έργου στις γραμμές του Τραμ και ευρύτερα στην ΣΤΑ.ΣΥ. Με την επέκταση και την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Τραμ στην πόλη του Πειραιά. Όπως και για το άνοιγμα των Σταθμών του Μετρό προς Πειραιά. 

Ο Δημόσιος Κοινωνικός Χαρακτήρας των Αστικών και Σιδηροδρομικών Συγκοινωνιών πρέπει να ενδυναμωθεί με σταθερές θέσεις εργασίας που προσφέρουν  ποιοτικό φθηνό και αξιόπιστο Κοινωνικό Έργο στους Έλληνες πολίτες και όχι με μπαλώματα της στιγμής.!»

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*