Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εξαιτίας βανδαλισμού συρμών μετά το χτεσινοβραδυνό ντέρμπι

Share

  Καθυστερήσεις παρατηρούνται ατο πρωί της Δευτέρας στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εξαιτίας βανδαλισμών μεγάλης έκτασης σε συρμούς του ΗΣΑΠ μετά το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής που είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν συρμοί εξαιτίας σπασμένων παραθύρων.

  Επιπλέον, η κίνηση στη γραμμή 1 διακόπηκε για αρκετή ώρα το βράδυ της Κυριακής μετά από ακινητοποίηση συρμού από επιβάτες μέσω τραβήγματος του φρένου έκτακτης ανάγκης.

  Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε με μειωμένο αριθμό συρμών οι οποίοι σταδιακά αυξάνονται προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

  Όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αν και είχε ζητηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία των εργαζομένων, των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας καθώς και του επιβατικού κοινού», αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα να σημειωθούν και πάλι παρόμοια περιστατικά.

  Το σωματείο καταγγέλλει επίσης πως η διοίκηση δεν έχει φροντίσει προκειμένου η εργολαβία για την αντικατάσταη παραθύρων να ανταποκρίνεται σε έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα η αντικατάσταση των κατεστραμμένων τζαμιών να έχει ξεκινήσει από σήμερα, αφήνωντας αρκετούς συρμούς εκτός κυκλοφορίας.

  Το πρόβλημα των βανδαλισμών στη γραμμή του ΗΣΑΠ, τόσο κατά τις ώρες λειτουργίας, όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες, είναι ένας από τους κύριους λόγους που περιορίζουν τη διαθεσιμότητα συρμών και δεν επιτρέπουν την περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΣΤΑΣΥ έχει αρχίσει για πρώτη φορά να χρησιμοποιεί τροχαίο υλικό από τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό προκειμένου να γίνει δυνατή η αύξηση των δρομολογίων κατά τις ώρες αιχμής.

  Η ανακοίνωση του σωματείου:

  Για μια ακόμα φορά, μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο λεκανοπέδιο, οι επιβάτες, της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας (covid) από την έλλειψη επαρκών συρμών εξαιτίας των φθορών, που προκλήθηκαν από οπαδούς.

  Το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει, εγκαίρως και εγγράφως, από την Παρασκευή 19/11, την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για τον κίνδυνο να υπάρξουν ξανά βανδαλισμοί και φθορές στο δίκτυό μας εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακού, είχε ζητήσει να υπάρξει «συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς» και να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία των εργαζομένων, των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας καθώς και του επιβατικού κοινού».

  Δυστυχώς, η Διοίκηση της Εταιρείας κώφευσε και για μια ακόμα φορά, ενήργησε με τον γνωστό σε όλους μας ερασιτεχνισμό που την χαρακτηρίζει, χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους, οι οποίοι  γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της γραμμής 1,  έχουν πολύχρονη εμπειρία ειδικά σε εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν επαρκή μέτρα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε συρμούς.

  Επίσης, με ευθύνη της Διοίκησης η εργολαβία που έχει αναλάβει την αντικατάσταση των τζαμιών στα βαγόνια, δεν έχει προβλέψει να εργάζεται σε συνθήκες ανάγκης, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των κατεστραμμένων τζαμιών να ξεκινήσει, καθυστερημένα. Σήμερα Δευτέρα στη Γραμμή 1 υπάρχει απώλεια δρομολογίων, οι επιβάτες συνωστίζονται στα βαγόνια και στις αποβάθρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν καιρώ πανδημίας covid- 19.    

                                                   Για τη  Διοίκηση

                            Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας 

                       Π. Κοντογιάννης                 Ι. Κολαϊτης

 
 

Διαβάστε Περισσότερα