Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού στο Μετρό εν μέσω πανδημίας

Ανησυχία στο επιβατικό κοινό προκαλούν τα συνεχή περιστατικά συνωστισμού που προκαλούνται στις συγκοινωνίες της Αθήνας εν μέσω της πανδημίας. Αν και οι συγκοινωνιακοί φορείς επαναλαμβάνουν πως έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την πύκνωση των δρομολογίων, η μεταφορική ικανότητα του συστήματος (η οποία συχνά περιορίζεται και λόγω των συνεχών βανδαλισμών) συχνά φαίνεαι πως δεν επαρκεί για την άνετη μετακίνηση των επιβατών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσίευσε το πρακτορείο Eurokinissi από τις αποβάθρες του Μετρό στο σταθμό Σύνταγμα αλλά και το εσωτερικό συρμού.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόωσπος κ. Γιάννης Οικονόμου είχε απαντήσει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάσταση στις συγκοινωνίες της Αθήνας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Ιδιαίτερα όσον αφορά το Μετρό, οι διαθέσιμοι συρμοί αυξήθηκαν από 32 σε 38 ενώ μειώθηκαν και οι χρονοαποστάσεις:

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν το στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1320, στοχεύοντας στα 1500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε, ήδη, 3800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος, μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου, την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*