Στο εσωτερικό των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά

Στο εσωτερικό των τριών σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό που βρίσκονται υπό κατασκευή στον Πειραιά, δηλαδή τους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο μπήκε η κάμερα της ΕΡΤ.

Με την παράδοση των σταθμών, που σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα αναμένεται το καλοκαίρι του 2021, το Μετρό θα ενώνει το λιμάνι του Πειραιά με το Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά, δημιουργώντας το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αττικό Μετρό, η κίνηση του επιβατικού κοινού θα αυξηθεί κατά 132.000 επιβάτες ημερησίως και η κίνηση των αυτοκινήτων θα μειωθεί κατά 23.000 ενώ η μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα θα φτάσει τους 120 τόνους ημερησίως. 

Όσοι για τους τρεις πρώτοι σταθμούς της επέκτασης που παραδόθηκαν τον Ιούλιο του 2020 (Αγίας Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια), αυτοί αύξησαν την επιβατική κίνηση στη γραμμή κατά 63.000 επιβάτες ημερησίως.

Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκταση θα έχουν ένα κοινό με τους προηγούμενους τρεις, αφού και αυτοί θα διαθέτουν προσωρινό εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου χωρίς μπάρες καθώς ο ΟΑΣΑ δεν ολοκλήρωσε το διαγωνισμό για την προμήθεια του μόνιμου εξοπλισμού.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*