Δήμαρχος Παλλήνης: Ο Γέρακας αποκτά υπόγεια στάση Προαστιακού/Μετρό

«Επιτέλους, ο Γέρακας συνδέεται με τον Προαστιακό και το Μετρό, με νέα υπόγεια γραμμή και υπόγεια στάση στην κεντρική πλατεία Μακεδονίας.» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος.

Το έργο, σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου, θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο των επεκτάσεων του Προαστιακού προς το Λιμάνι της Ραφήνας. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει (από 3/12/21) από την ΕΡΓΟΣΕ, με προθεσμία κατάθεσης προσφορών στις 14 Ιανουαρίου 2022 και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Επιπλέον, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, μέσω της νέας γραμμής, αποκτούν μια ακόμη στάση που θα εξυπηρετεί την περιοχή του Αγίου Γερασίμου, στα όρια του Δήμου μας, με το Πικέρμι.

Η νέα γραμμή, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΡΓΟΣΕ, θα ξεκινάει από την συμβολή της Αττικής Οδού με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στον Γέρακα και θα διασχίζει υπογείως την πόλη, κατά μήκος της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Λαυρίου, (οδός Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Μακεδονίας, οδός Σολωμού), φτάνοντας στον αυτοκινητόδρομο Σταυρού Ραφήνας. Έπειτα θα κατευθύνεται ανατολικά, προς τη Ραφήνα.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ζούτσος τονίζει ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη και μια ακόμη ιστορική στιγμή για τον Δήμο αφού ο Γέρακας συνδέεται με το δίκτυο Μετρό/Προαστιακού.

Ωστόσο, ο δήμος εξακολουθεί να διεκδικεί και την κατασκευή της στάσης Μετρό/Προαστιακού,  στον Γαργηττό Ι, στην συμβολή της Αττικής Οδού με την οδό Γέρακα, για την αναγκαιότητα της οποίας, έχουν ήδη αποφανθεί θετικά οι αρμόδιοι φορείς (ΣΤΑΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Με το έργο αυτό, ο Δήμος Παλλήνης θα διαθέτει συνολικά πέντε σιδηροδρομικές στάσεις (δυο υφιστάμενες σε Παλλήνη και Κάντζα και τρεις μελλοντικές σε Γαργηττό, Γέρακα και Άγιο Γεράσιμο) για να καλύπτονται πλήρως, οι ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων και των επισκεπτών.

Πηγή: Δήμος Παλλήνης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*