Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιώπησε τις θέσεις του συνδικάτου κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Για αποσιώπηση των θέσεών του, οι οποίες δεν συμπίπτουν με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το κόμμα της αντιπολίτευσης το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με αφορμή τη συνάντηση με τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα και την ανακοίνωση σχετικά με αυτή που εξέδωσε το κόμμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, «στο πλαίσιο της διαλογικής συζήτησης με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Συνδικάτο μας, έθεσαν ζητήματα εκφράζοντας τις θέσεις, τις διαπιστώσεις, τις αγωνίες και τις προτάσεις τους για τα διαχρονικά προβλήματα της Ο.ΣΥ., τα οποία αντανακλώνται με πολύ μεγάλη ένταση σε όλη την παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας».

«Ταυτόχρονα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «κατέθεσαν και τις διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και την κριτική τους για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν ή δεν υλοποιήθηκαν την περίοδο της διακυβέρνησής του. Πολιτικές που έχουν άμεση σχέση με την κατάσταση στο χώρο των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.»

Όμως, όσον αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, το σωματείο αναφέρει πως «δυστυχώς με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο οι θέσεις και η συνθηματολογία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ οι θέσεις του Συνδικάτου αποσιωπήθηκαν σαν να επρόκειτο για μία συνάντηση, όπου απλά πραγματοποιήθηκε ένας διαγγελματικού χαρακτήρα μονόλογος».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση, μεταφέρονταν δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για τη μη ενίσχυση των συγκοινωνιών της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε αυτές μέσα στην πανδημία να είναι τραγική. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση ακύρωσε το διαγωνισμό της προηγούμενης για προμήθεια 750 λεωφορείων, κάποια από τα οποία θα κυκλοφορούσαν σήμερα βελτιώνοντας την κατάσταση.

Στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τις συγκοινωνίες μέσα στην πανδημία, ενώ σφοδρή ήταν και η αντίδραση του υπουργού Κώστα Καραμανλή μέσω των social media, ο οποίος πρόσθεσε πως θα μιλήσει αναλυτικά για το ζήτημα στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*