Τρίκαλα: Ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια δύο ηλεκτρικά λεωφορεία

Τα Τρίκαλα συνεχίζουν να πρωτοπορούν όσον αφορά την αστική κινητικότητα. Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα δύο ηλεκτρικά λεωφορεία από το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων

Πρόκειται για ένα mini bus και ένα λεωφορείο 18 μέτρων από την εταιρεία NK Trailers η οποία τα κατασκευάζει στο Βόλο σε συνεργασία με την Zonson Smart Auto, θυγατρική του κινεζικού ομίλου ZTE. Και τα δυο αθόρυβα και ενεργειακά αυτόνομα αναμένεται να εξασφαλίσουν στη νέα εποχή καλύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους. Τα λεωφορεία παρέλαβαν από το Βόλο ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τάκης Ιωάννου, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Καρράς και ο μέτοχος Βασίλης Κουκουτσέλος.

Τα δυο λεωφορεία θα δρομολογηθούν δοκιμαστικά στη γραμμή του “Μύλου των Ξωτικών” μέχρι τις αρχές του έτους και έπειτα επαφίεται στο Δήμο Τρικκαίων αν θα θελήσει να προχωρήσει στην προμήθειά τους μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που προβλέπει ειδικό κονδύλιο γι’ αυτό το σκοπό.

 

Τα Τρίκαλα ήταν η πρώτη ελληνική πόλη, και μία από τις πρώτες στον κόσμο, στους δρόμους της οποίας στην οποία δοκιμάστηκαν αυτόνομα λεωφορεία το 2014. 

Όσο για τα πρώτα κανονικά δρομολόγια με ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα, αυτά έγιναν το 2019 στο Ρέθυμνο (έκτοτε η σύμβαση μίσθωσης έχει λήξει), ενώ φέτος στο Λάρισα ξεκίνησε δρομολόγια και το πρώτο υβριδικό αστικό λεωφορείο στην Ελλάδα.

Πηγή: trikalavoice.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*