Τη λήψη μέτρων λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας ζητούν οι εργαζόμενοι στη γραμμή του ΗΣΑΠ

Τη λήψη μέτρων στη γραμμή 1 του Μετρό ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την Αττική μέσα στις επόμενες μέρες ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Όπως αναφέρεται, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γραμμής (είναι ανοικτή στο μεγαλύτερο τμήμα της) απαιτείται η λήψη μέτρων ώστε να μην γίνουν διακοπές δρομολογίων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Στα μέτρα που ζητούν οι εργαζόμενοι περιλαμβάνεται η συγκρότηση ομάδων εργαζομένων οι οποίοι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν εγκαίρως όλα τα πιθανά προβλήματα και η δρομολόγηση τρένων για εκχιονισμό και αποπαγιοποίηση των γραμμών.

Επιπλέον, ζητούν στους κλειστούς εργασιακούς χώρους να επικρατούν οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες ενώ για όσους εργαζόμενους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους να προσφερθούν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και να ισχύσουν τα προβλεπόμενα για την εργασία όσων ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για εργασία σε συνθήκες ψύχους.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά του ΗΣΑΠ είχε παραμείνει κλειστό επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Μήδεια για δύο μέρες, αφού σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες δεν είχαν δρομολογηθεί τρένα κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι γραμμές θα παραμείνουν ανοικτές.

Στον προγραμματισμό της ΣΤΑΣΥ για την επόμενη τριετία περιλαμβάνεται και έργο για εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης της ηλεκτροφόρου ράβδου στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά, εκεί δηλαδή που συνήθως αντιμετωπίζονται προβλήματα σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγκαία η λήψη μέτρων στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ (Πειραιάς- Κηφισιά) ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινόμενα, με πολύ πιθανή την χιονόπτωση εντός της Αττικής.

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της Γραμμής 1 (Πειραιάς- Κηφισιά), η οποία είναι ανοιχτό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιστήσουμε την προσοχή στην Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, ώστε:

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην γίνουν διακοπές των δρομολογίων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από τη Διοίκηση:

  • Να υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εργαζομένων, που θα αντιμετωπίζουν, εγκαίρως, όλα τα πιθανά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν λόγω της κακοκαιρίας.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέτρα π.χ δρομολόγηση τρένων για τον εκχιονισμό και την αποπαγοποίηση των γραμμών κ.α

Ειδικά, για τους κλειστούς εργασιακούς χώρους ζητάμε σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας να έχουν επαρκή θερμοκρασία.

Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπου προβλέπεται δε, να τους χορηγηθεί εξοπλισμός ατομικής προστασίας από το ψύχος .

Επίσης, ζητάμε να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τους συναδέλφους/ συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε συνθήκες ψύχους.

Καταλήγοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι, είναι πάντα έτοιμοι να συμβάλουν με προτάσεις, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Π. Κοντογιάννης                       Γ. Κολαϊτης

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*