ΟΑΣΘ: Αύξηση έως 50% στις επικυρώσεις εισιτηρίων έφεραν οι «στάσιμοι ελεγκτές»

Πετυχημένο φαίνεται πως είναι το πρόγραμμα των «στάσιμων ελεγκτών» που έθεσε σε εφαρμογή ο ΟΑΣΘ στα αστικά λεωφοερεία της Θεσσαλονίκης από τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, υποδέχθηκαν της περασμένη εβδομάδα των υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο στα γραφεία του οργανισμού, η αύξηση στις επικυρώσεις των εισιτηρίων ήταν θεαματική.

Συγκεκριμένα, η επικύρωση των εισιτηρίων, έφτασε μέχρι και το 50% σε ημερήσια βάση και μέχρι το 40% σε εβδομαδιαία βάση, μετά την εφαρμογή του προγράμματος.

Οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» βρίσκονται εντός των λεωφορείων, σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους είναι εμφανής. Πρωταρχικό σκοπός τους δεν είναι η επιβολή προστίμων αλλά να επιβλέπουν την επικύρωση του εισιτηρίου από τους επιβάτες και να ζητούν την επίδειξη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών ή των δικαιολογητικών δωρεάν μετακίνησης από όσους επιβάτες δεν επικυρώνουν εισιτήριο.

Με αυτό τον τρόπο, η παρουσία των ελεγκτών λειτουργεί αποτρεπτικά προς όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο. Συνολικά, 80 εργαζόμενοι του οραγανισμού εκπαιδεύτηκαν για να αναλάβουν καθήκοντα στάσιμου ελεγκτή.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Μεταφορών ενημερώθηκε και για το ολοκληρωμένο σύστημα εισροών εκροών που διαθέτει και λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ο Οργανισμός.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις αυτές, τονίζοντας ότι «στόχος και δικός μου και του Υπουργού Κώστα Καραμανλή, είναι να παρέχουμε βελτιωμένες, σύγχρονες υπηρεσίες προς την κοινωνία και τους πολίτες».

Ο Γιώργος Σκόδρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, με το οποίο προστέθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δύο χρόνια 440 λεωφορεία, «κάτι που συντελεί ώστε ο ΟΑΣΘ να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στην πόλη και τους κατοίκους της. Η βελτίωση αυτή νομίζω ότι είναι ορατή».

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*