Οι ειδήσεις της Παρασκευής: διαγωνισμοί για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η νυχτερινή λειτουργία των γραμμών του Αεροδρομίου

Κάθε Παρασκευή, μεταφέρουμε ειδήσεις που πέρασαν «στα ψιλά» και σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και παντού. Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Athens Transport με όλες τις ειδήσεις της εβδομάδας στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Διαγωνισμοί για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Σε δύο μεγάλους διαγωνισμούς που αφορούν το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προχωρά ο ΟΑΣΑ. Ο πρώτος και μεγαλύτερος με προϋπολογισμό-μαμούθ ύψους 5.000.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, αφορά την «Προμήθεια Μέσων Προϊόντων Κομίστρου υπό Μορφή «Έξυπνων Καρτών», που Απαιτούνται κατά τη Λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (Α.Σ.Σ.Κ.)» Ο ανάδοχος εντός 24 μηνών θα κατασκευάσει και θα παραδόσει στον ΟΑΣΑ 50 εκατ. πολλαπλά εισιτήρια (2 εκατ. περίπου εξ αυτών μεμονωμένα και τα υπόλοιπα σε ρολό). Ο άλλος διαγωνισμός προϋπολογισμού 540.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ αφορά την «Τεχνική Υποστήριξη Λειτουργίας για το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (Α.Σ.Σ.Κ.), σε θέματα Εμπορικής Πολιτικής και Παρακολούθησης υλοποίησης της σύμβασης» για 36 μήνες.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


Επέκταση ωραρίου λειτουργίας και στο Τραμ: Η ανακοίνωση της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό ως τις 1:30 π.μ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ τον περασμένο Φεβρουάριο, συνοδευόταν και από τη σημείωση πως το ίδιο θα συμβεί και στο Τραμ από την περίοδο του Πάσχα. Ιδού η Ρόδος λοιπόν για την ΣΤΑ.ΣΥ. που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την επέκταση του ωραρίου και στο Τραμ.

Βόλτα με παλιά λεωφορεία: Δύο τρόλεϊ, ένα Ιταλικό του 1937-1938 και ένα Ρώσικο του 1983, όπως και το εμβληματικό μπλε – λευκό Scania του 1957, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής των Βαΐων από το αμαξοστάσιο του Νέου Φαλήρου κάνοντας τη βόλτα από την Καστέλα στο Πασαλιμάνι Την επετειακή τους διαδρομή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς άλλων εποχών πραγματοποίησαν και φέτος, δεκάδες Πειραιώτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζόμενων στον ΗΛΠΑΠ (ΟΣΥ).

Λεωφορεία εκτός τηλεματικής: Ο αναγνώστης Λ.Θ. γράφει για τις γραμμές λεωφορείων που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ οι οποίες δεν απουσιάζουν από την τηλεματική:

Θέλω να αναφέρω οτι εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο, η τηλεματική για τα περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων που κινούνται στη Μεσογείων και προς βορειοανατολικά προάστια ΔΕΝ λειτουργεί. Οι πίνακες αναφέρουν ότι “προσωρινά” δεν είναι διαθέσιμη η τηλεματική για τα 304,305,308,316… Παράλληλα δεν λειτουργεί η live θέση στην εφαρμογή λόγω του ότι τα νοικιασμένα οχήματα δεν έχουν gps tracker, με αποτέλεσμα κάποιος ο οποίος θέλει π.χ. να πάει Νομισματοκοπείο και περιμένει στη στάση το Α5 που έρχεται σε 18 λεπτά, δεν γνωρίζει ότι ίσως νωρίτερα περάσει κάποιο από τα υπόλοιπα, και ενδεχομένως να πάρει ταξι για να γλιτώσει χρονο κτλ. Ουδέν μονιμότερο του “προσωρινού”…

Μπορείς και εσύ να στείλεις το κείμενό σου στο Athens Transport μέσα από την ενότητα ‘Στείλε Ό,τι Βλέπεις’

Ζητούνται οδηγοί: Διαβάζουμε ότι το ΚΤΕΛ Θηβών ζητά οδηγούς λεωφορείων για αστικά δρομολόγια στην Αθήνα από το αμαξοστάσιο των Θρακομακεδόνων.

Δημοτική Συγκοινωνία Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δημοτική παράταξη στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κατηγορεί μέσω ανακοίνωσής της τη δημοτική αρχή πως με πρόσχημα την πανδημία έχει διακόψει εντελώς τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας.

Στάσεις στο Χαϊδάρι: Τα πρώτα καινούργια στέγαστρα στάσεων λεωφορείων τοποθετήθηκαν στο Χαϊδάρι. Τα στέγαστρα εγκαθίστανται και θα συντηρούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, αντίθετα μάλιστα ο Δήμος θα έχει και ένα πρόσθετο έσοδο από την εκμίσθωσή τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

Νέο μέλος Δ.Σ. στον ΟΑΣΑ: Ένα ακόμα -8ο- μέλος απέκτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με απόφαση κατά την τελευταία συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, ο Παναγιώτης – Ιάσονας Αγγελόπουλος ορίστηκε ως μη ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ, με τετραετή θητεία. Ο κ. Αγγελόπουλος ήταν επί τέσσερα χρόνια πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων μέχρι την παραίτησή του τον περασμένο Αύγουστο.

Λεωφορεία Αεροδρομίου και περιορισμοί επιβίβασης/αποβίβασης: Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα των περιορισμών επιβίβασης/αποβίβασης στις λεωφορειακές γραμμές του Αεροδρομίου και την μη κατάργησή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέθεσε η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου. Η κ. Αλεξοπούλου ζητά να ενημερωθεί με πιο σκεπτικό παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί αυτοί κατά τις νυχτερινές ώρες και αν θα επανεξεταστεί το ζήτημα των περιορισμών. Υπενθυμίζουμε ότι σε παλιότερη σχετική ερώτηση η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει τρόπος να ελέγχεται πού θα κατέβει ο κάθε επιβάτης ώστε να πληρώνει το ανάλογο εισιτήριο (ακριβότερο για το αεροδρόμιο, φθηνότερο για μετακινήσεις ενδιάμεσα).

Διαγωνισμός για το φωτισμό: Όταν η συντήρηση δεν είναι επαρκής, τα προβλήματα συσσωρεύονται. Το Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. αποφάσισε να προκηρύξει ανοικτό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών, των εγκαταστάσεων φωτισμού των σταθμών και των κτιρίων της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ). Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 124.000 ευρώ με ΦΠΑ και η διάρκεια της σύμβασης θα φτάσει το ένα έτος ή μέχρι εξάντλησης του ποσού.

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. έλαβε επιχορήγηση ύψους 2.804.111 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών εξαιτίας της COVID-19 πανδημίας, κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος έτους 2021.

Πληρωμή προς ΚΤΕΛ: Σε δαπάνη συνολικού ποσού 1.352.244,45 ευρώ προχώρησε ο ΟΑΣΑ που αφορά την καταβολή διαφοράς εκκαθαριστικής αποζημίωσης Γ’ Τριμήνου 2021 για την ανάθεση εκτέλεσης αστικών και ειδικών τοπικού χαρακτήρα δρομολογίων στην περιοχή αρμοδιότητας ΟΑΣΑ. Το ποσό κατανέμεται στα ΚΤΕΛ ως εξής: 1.001.910,50 ευρώ για το ΚΤΕΛ Αττικής, 236.334,17 ευρώ για το ΚΤΕΛ Κορινθίας, 75.765,30 ευρώ για το ΚΤΕΛ Εύβοιας και 38.234,48 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Θηβών. Επιπλέον, καταβλήθηκε και εκκαθαριστική αποζημίωση ύψους 220.351,66 ευρώ, η οποία κατανέμεται ως εξής: 113.251,10 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Αττικής, 60.573,26 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Κορινθίας, 13.849,27 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Θηβών και 12.678,05 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Εύβοιας.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Έγκριση της καταβολής ποσού 1.669.915,20 ευρώ με ΦΠΑ, που αφορά την Μηνιαία Ενιαία Πληρωμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τον μήνα Φεβρουάριο 2022.
  • Έγκριση της καταβολής ποσού 596.527,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ που αφορά τη χρηματοδότηση της
    Αναθέτουσας Αρχής της Αλλαγής Περιόδου Υπηρεσιών (ηλεκτρονικό εισιτήριο).
  • Δαπάνη ύψους 458.451,62 ευρώ με ΦΠΑ που αφορά την μηνιαία ενιαία χρέωση Φεβρουαρίου 2022 της Τηλεματικής.
  • Δαπάνη ύψους 439.134,13 ευρώ με ΦΠΑ που αφορά την μηνιαία ενιαία χρέωση Μαρτίου 2022 της Τηλεματικής.
  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 30.000 ευρώ που αφορά σε εκτίμηση περιβαλλοντικού αποτυπώματος ομίλου ΟΑΣΑ 2020 & 2021.
  • Δαπάνη ύψους 5.635,80 ευρώ με ΦΠΑ που αφορά την παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης ζημιών κακής χρήσης της Τηλεματικής μηνός Φεβρουαρίου 2022.
  • Δαπάνη ύψους 5.208 ευρώ με ΦΠΑ που αφορά την παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης ζημιών κακής χρήσης της Τηλεματικής μηνός Ιανουαρίου 2022.

  • Διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού ενός τεχνίτη οχημάτων από 19/04/2022 λόγω αδικαιολόγητης απουσίας από 27/07/2021, ενός οδηγού από 19/04/2022, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας από 22/11/2021 και ενός οδηγού σύμφωνα με Εξώδικη Δήλωση-Καταγγελία της εταιρείας.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*