Ένα τουρκικό αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο στη Νορβηγία

Ένα αυτόνομο λεωφορείο έχει ξεκινήσει δρομολόγια στους δρόμους της Νορβηγίας. Πρόκειται για ένα νέο Autonomous e-Atak το οποίο παρουσίασε η τουρκική εταιρεία Karsan, στην πόλη Stavanger μέσω του οποίου, η εταιρεία με έδρα την Προύσα φιλοδοξεί να εισέλθει στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης.

Η Karsan επέλεξε τη Νορβηγία για την παρουσίαση του «πρώτου αυτόνομου ηλεκτρικού λεωφορείου στην ευρωπαϊκή ήπειρο» καθώς είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Karsan Autonomous e-Atak χρησιμοποιεί την πλατφόρμα λογισμικού αυτοματοποιημένης οδήγησης flowride.ai επιπέδου 4 της Adastec και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε αστική για τη μεταφορά επιβατών στην πόλη Stavanger.

Το αυτόνομο e-Atak τροφοδοτείται από μπαταρίες 220 kWh που αναπτύχθηκαν από την Bmw. Με αυτονομία 300 χλμ, το λεωφορείο μήκους 8,3 μέτρων μπορεί να μεταφέρει 52 επιβάτες ενώ επαναφορτίζεται εντός 5 ωρών με φορτιστές AC και 3 ωρών με φορτιστές DC.

Έχοντας τη δυνατότητα ταξιδιού χωρίς οδηγό σε προγραμματισμένη διαδρομή, το όχημα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τουρκική εταιρεία, είναι ικανό να φτάσει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα. Το όχημα είναι σε θέση να εκτελεί αυτόνομα εργασίες όπως, για παράδειγμα, πραγματοποίηση στάσεων κατά μήκος της διαδρομής, διαχείριση επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών και διέλευση από κυκλικούς κόμβους και διασταυρώσεις.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση του αυτόνομου ηλεκτρικού λεωφορείου στη Νορβηγία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Karsan, Okan Baş, δήλωσε: «Το αυτόνομο ηλεκτρικό λεωφορείο e-Atak αποτελεί την πρώτη μας εξαγωγή στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης, στη Νορβηγία. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος των μεταφορών με τα προϊόντα μας, με το όραμα ‘ένα βήμα στο μέλλον της κινητικότητας’. Αυτό είναι άλλο ένα ορόσημο για το Karsan Autonomous e-Atak, καθώς θα είναι το πρώτο μεγάλο λεωφορείο χωρίς οδηγό που θα μεταφέρει επιβάτες σε πραγματικές οδικές συνθήκες στην Ευρώπη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Adastec, Ali Ufuk Peker, από την άλλη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την πλατφόρμα λογισμικού αυτοματοποιημένης οδήγησης flowride.ai επιπέδου 4 στη Νορβηγία σε συνεργασία με την Karsan. Η αποστολή μας είναι να κάνουμε τις δημόσιες μεταφορές πιο αποτελεσματικές, πιο άνετες και ασφαλέστερες, και με το όραμά μας για ‘δημόσιες μεταφορές μπροστά από την εποχή τους’, δεσμευόμαστε για την μελλοντική καινοτομία στην κινητικότητα».

Πηγή: sustainable-bus.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*