Συνεχίζονται οι επιθέσεις με πέτρες κατά λεωφορείων στη δυτική Αθήνα

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις που δέχονται με πέτρες λεωφορεία, κυρίως στη δυτική Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε οχήματα και τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας επιβατών και εργαζόμενων.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιουνίου όταν λεωφορείο στη γραμμή 728 Αχαρναί – Πλάτωνας δέχθηκε επίθεση με πέτρες λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην οδό Αγίου Διονυσίου με αποτέλεσμα η πέτρα να διαπεράσει το τζάμι του λεωφορείου. Κατόπιν αυτού, για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των λεωφορειακών γραμμών 728 και 752 για το υπόλοιπο της μέρας.

Λεωφορείο της γραμμής 728 είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες και την Πέμπτη 19 Μαΐου στην περιοχή του Αγίου Πέτρου με αποτέλεσμα και πάλι να σπάσει ένα τζάμι του λεωφορείου.

Και το περασμένο Σάββατο 28 Μαΐου όμως επίθεση δέχθηκε λεωφορείο της γραμμής 723 Φυλή – Άνω Λιόσια γύρω στις 11:30 το βράδυ στην περιοχή της Φυλής. Και σε αυτή την περίπτωση έσπασε υαλοπίνακας του λεωφορείου (παραπάνω φωτο)

Οι αρμόδιες αρχές ενημερώνονται για όλα τα περιστατικά χωρίς μέχρι σήμερα όμως να έχουν ληφθεί αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα για την προστασία των οχημάτων και των επιβατών τους.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*