Μετά από 10 χρόνια, άνοιξε ξανά η πεζογέφυρα στον Άγιο Νικόλαο

Εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη η επισκευασμένη πεζογέφυρα πανω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, ύστερα από μία περίπου δεκαετία που παρέμενε κλειστή λόγω βλαβών.

Όπως αναφέρει στη δημοσίευσή του ο κ. Μπακογιάννης, « 10 χρόνια η πεζογέφυρα του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια ήταν κλειστή. […] Αναλάβαμε την ευθύνη, ξεπεράσαμε δυσκολίες και προβλήματα και παραδώσαμε έτοιμη κι ανανεωμένη την πεζογέφυρα, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων στην πόλη.»

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η πεζογέφυρα κατασκευάστηκε το 2000 με κόστος περίπου 200.000.000 δραχμών από το ΥΠΕΧΩΔΕ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, ενώ τότε ήταν η μοναδική πεζογέφυρα πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ η οποία διέθετε ράμπα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ. Η πρόσβαση στα ΑΜΕΑ όμως διεκόπη σύντομα αφού τοποθετήθηκαν σιδερένιες μπάρες ώστε να μη χρησιμοποείται και από μηχανάκια.

Η πεζογέφυρα φαίνεται πως έκλεισε γύρω στο 2014 καθώς έσπασαν κάποια ξήλα κάνοντας την διάβαση επικίνδυνη. Η τότε δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην επιδιόρθωση των βλαβών αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος, με αποτέλεσμα το έργο να καθυστερήσει μέχρι σήμερα, κρατώντας τη συγκεκριμένη γειτονιά χωρισμένη στα δύο.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*