Δωρεάν ταξίδια με τρένο στην Ισπανία από το Σεπτέμβριο

Ενώ οι τιμές των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Ισπανίας έχουν ήδη μειωθεί στο μισό σε μία προσπάθεια να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 100%.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι επιβάτες του δημόσιου σιδηροδρομικού δικτύου Renfe θα μπορούν να μετακινούνται εντελώς δωρεάν σε συγκεκριμένα δρομολόγια.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών για τα τρένα των υπηρεσιών Cercanías, Rodalies και Media Distance (που αντιστοιχούν σε προαστιακά δρομολόγια και δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων) θα είναι δωρεάν από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος του το έτος.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα εισιτήρια μίας διαδρομής και τα υπεραστικά ταξίδια, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση TVE. Τα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 διαδρομές με επιστροφή.

«Το μέτρο αυτό ενθαρρύνει στο μέγιστο τη χρήση αυτού του είδους των μέσων μαζικής μεταφοράς για την εξασφάλιση της αναγκαίας καθημερινής μετακίνησης με ένα ασφαλές, αξιόπιστο, άνετο, οικονομικό και βιώσιμο μέσο μεταφοράς, εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών.

Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοινώθηκε λίγο μετά την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης για μείωση κατά 50% των τιμών των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Ισπανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους των δημόσιων μεταφορών.

Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία κυκλοφόρησε ένα μηνιαίο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών με τις αστικές συγκοινωνίες κόστους 9 ευρώ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικά και περιφερειακά μέσα σε όλη τη χώρα. Το μέτρο, μέρος ενός κυβερνητικού πακέτου ανακούφισης των πολιτών από το ενεργειακό κόστος, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου.

Στα τέλη του 2021, η Αυστρία κυκλοφόρησε ένα «κλιματικό εισιτήριο» που προσφέρει μεγάλη έκπτωση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της χώρας, με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι. Το «Klimaticket» κοστίζει 1.095 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 3 ευρώ την ημέρα για απεριόριστες μετακινήσεις. 

Πηγή: cnn.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*