Άνοιξε ο δρόμος στην Ακτή Καλλιμασιώτη του Πειραιά – Ζήτημα ημερών η παράδοση της επέκτασης του Μετρό

Οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμο του δρόμου στην Ακτή Καλλιμασιώτη, ακριβώς μπροστά από το μέγαρο των ΗΣΑΠ και την όδευσης των οχημάτων μέσω παράκαμψης εντός του λιμανιού, ο δρόμος παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μετά την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του σταθμού Μετρό «Πειραιάς».

Πρόκειται για το σταθμό που τελικά αποδείκτηκε ο δυσκολότερος κατά τη φάση της κατασκευής, συμβάλοντας έτσι στη μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης του συνόλου της επέκτασης, που με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2017. Αιτία των προβλημάτων ήταν η θέση του σταθμού κάτω από το λιμάνι του Πειραιά, αποτελώντας ουσιαστικά έναν «υποθαλάσσιο» σταθμό, που χρειάστηκε νέες μελέτες και αλλαγές ακόμα και στη χωροθέτηση των εισόδων του.

Πλέον, με το σύνολο των έργων να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και με τα δοκιμαστικά δρομολόγια να βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι ζήτημα ημερών η παράταση των τριών τελευταίων σταθμών της επέκτασης.

Ενδεικτικά, η πρώτη μέρα παρουσίας των συνεργείων καθαριότητας στους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιά και Δημοτικό Θέατρο αναμένεται να είναι η Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με βάση πρόσκληση υποβολής προσφοράς της ΣΤΑ.ΣΥ. προς τον εργολάβο καθαριότητας.

Παράλληλα με την παράδοση των τριών τελευταίων σταθμών της επέκτασης της Γραμμής 3, αναμένεται να επέλθουν μεταβολές σε δρομολόγια λεωφορείων στο κέντρο του Πειραιά αλλά και ενδεχόμενη μεταβολή των δρομολογίων του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Παραδίδονται σε λίγες μέρες τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά – Πώς προχωρούν οι εργασίες στη γραμμή 4

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*