Βαρκελώνη: Μείωση στο μισό της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως το τέλος της χρονιάς

H Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την προσωρινή μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της καταλανικής πρωτεύουσας. Τα εισιτήρια μειωμένου κόστους θα ισχύουν για αγορές από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το μέτρο έρχεται σε ισχύ λίγο μετά το βασιλικό διάταγμα της 25ης Ιουνίου μέσω του οποίου η ισπανική κυβέρνηση επιδότησε τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες κατά 30%. Οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων της Βαρκελώνης αποφάσισαν την περαιτέρω μείωση κατά 20% στην τιμή των εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Επιπλέον, η μείωση της τιμής κατά 50% θα ισχύει και στα εισιτήρια μειωμένης τιμής για μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στα εισιτήρια για άνεργους καθώς και σε άλλους τύπους εισιτηρίων, ενώ μείωση 30% θα ισχύει στα εισιτήρια των εργαζόμενων του αεροδρομίου.

Η μείωση της τιμής στην “ροζ κάρτα” των 10 διαδρομών σημαίνει ότι ως το τέλος της χρονιάς θα κοστίζει 2 ευρώ αντί για 4 (0,20 ευρώ ανά διαδρομή).

Η τιμή κάποιων προϊόντων κομίστρου, μεταξύ των οποίων και τα ομαδικά εισιτήρια, αλλά και κάποια εισιτήρια μίας διαδρομής μεμονωμένων συγκοινωνιακών φορέων δεν θα μεταβληθεί.

Πηγή: intelligenttransport.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*