Επίθεση ατόμων στο σταθμό Άγιος Ιωάννης του Μετρό – Μειωμένα δρομολόγια στη γραμμή 1 λόγω βλαβών

Φωτογραφία: ΕΡΤ

Αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες η συχνότητα των επιθέσεων αγνώστων στο δίκτυο του Μετρό, με κύριο στόχο τον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εντός των σταθμών αλλά και κάθε άλλη γυάλινη επιφάνεια σε σταθμούς και συρμούς.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου όταν άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές εντός του σταθμού Άγιος Ιωάννης του Μετρό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 15 άτομα, κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκανς ποδοσφαιρικής ομάδας που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν, λίγο πριν από τις 22:00, στον σταθμό και έσπασαν με σφυριά πέντε ακυρωτικά μηχανήματα, έξι γυάλινες προθήκες και ένα μηχάνημα ΑΤΜ.

Μετά την επίθεση οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία συγκέντρωσε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού και διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, άγνωστοι που επέβαιναν σε συρμό του Μετρό με κατεύθυνση προς τα βόρεια προάστεια άναψαν καπνογόνα εντός στου συρμού και χρησιμοποίησαν τους πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος, ενώ ο συρμός χρειάστηκε να αποσυρθεί.

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η συχνότητα των δρομολογίων στη γραμμή 1 ξεπέρασε ακόμα  και τα 12′ λόγω βλαβών σε συρμούς που έπρεπε να αποσυρθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για βαριές τεχνικές βλάβες που αντιμετώπισαν 5 συρμοί της γραμμής κατά τις τελευταίες μέρες. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή, υπήρξαν επίσης θραύσεις κρυστάλλων σε 4 ακόμα συρμούς, με τις ζημιές αυτές να έχουν αποκατασταθεί ως το βράδυ της Κυριακής.

Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 6 ατόμων στους σταθμούς Αττική και Νέο Φάληρο για φθορές στο εσωτερικό συρμού αλλά και στο σταθμό Περισσός μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου άγνωστοι προκάλεσαν φθορές εντός του σταθμού Βικτώρια της γραμμής 1 μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Το βράδυ του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου ομάδα 15 ατόμων προκάλεσε φθορές εντός του σταθμού Συγγρού Φιξ.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές εντός του σταθμού Νίκαια και πάλι μετά από πορεία στην περιοχή.

Το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου φθορές προκλήθηκαν στο σταθμό Κεραμεικός του Μετρό μετά από συναυλία στο Γκάζι.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*