Δικαστήριο ζητά το κλείσιμο της τερματικής στάσης του Τραμ στο Σύνταγμα, αν δεν επισκευαστεί φωτεινός σηματοδότης

Orlovic/wikimedia.org

Το προσωρινό κλείσιμο της τερματικής στάσης του Τραμ στο Σύνταγμα με τους συρμούς να τερματίζουν στη στάση Λεωφ. Βουλιαγμένης από την περιόδο των Χριστουγέννων και μετά προβλέπει  απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισε το σωματείο των ηλεκτροδηγών του Τραμ, αν μέχρι τότε η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη του Τραμ ο οποίος βρίσκεται επί της λεωφόρου Αμαλίας. 

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής με αφορμή τη βλάβη σε φωτεινό σηματοδότη που έχει τοποθετηθεί λίγο πριν την είσοδο στην στάση του Συντάγματος. Μέσω του σηματοδότη αυτού, ο οποίος βρίσκεται σε συγχρονισμό με παρακείμενους φωτεινούς σηματοδότες για τα Ι.Χ. και τους πεζούς, ελέγχονται οι ασφαλείς διελεύσεις των συρμών κατά την έξοδό τους από τη στάση του Συντάγματος. Όμως, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, από το Νοέμβριο του 2020, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο σηματοδότης παραμένει στο κόκκινο με αποτέλεσμα οι οδηγοί των συρμών να καλούνται να τον παραβιάζουν προκειμένου να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη, ενώ ενημερώνουν το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας προκειμένου να σταλεί προσωπικό για την επιδιόρθωση του προβλήματος.

Μάλιστα, όπως κατατέθηκε από μάρτυρα, καθώς η εταιρεία γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος σηματοδότης παρουσιάζει προβλήματα καθημερινά, έχει προβλεφθεί καθημερινή 6ωρη βάρδια ειδικού επιθεωρητή ο οποίος επαναφέρει το σηματοδότη χειροκίνητα όταν παρουσιάζει δυσλειτουργίες.

Με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, η δικαστής ζήτησε την οριστική αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος των φωτεινών σηματοδοτών εντός τριών μηνών, ενώ μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού (δηλαδή από τις 26 Δεκεμβρίου), απαγορεύεται ο τερματισμός των συρμών του Τραμ στο Σύνταγμα αν δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Επιπλέον, η ΣΤΑ.ΣΥ. θα πρέπει να εξασφαλίσει την παρουσία ειδικού επιθεωρητή στο Σύνταγμα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Τραμ, όλες τις μέρες της εβδομάδας. Τέλος, στο σωματείο των ηλεκτροδηγών δίνεται προθεσμία 60 ημερών ώστε να ασκήσει αγωγή προκειμένου η υπόθεση να πάει σε δίκη.   

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με το σηματοδότηση του Τραμ στο Σύνταγμα προέκυψε από το Νοέμβριο του 2020, όταν άνοιξε και πάλι το τμήμα της γραμμής Σύνταγμα – Κασομούλη, δύο χρόνια μετά τη διακοπή της κυκλφορίας λόγω της γνωστής περιπέτειας με την κοίτη του Ιλισού. 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*