ΟΑΣΑ: Νέος διαγωνισμός για προμήθεια καμερών για λεωφορειολωρίδες

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για προμήθεια καμερών καταγραφής παραβάσεων σε λεωφορειολωρίδες προχώρησε ο ΟΑΣΑ. Πρόκειται για διαγωνισμό ο οποίος είχε αρχικά προκηρυχθεί στις αρχές του 2021 για να «σκοντάψει» σε δικαστικές προσφυγές συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η προμήθεια 12 ψηφιακών καμερών καταγραφής παραβάσεων και τοποθέτησή τους σε αντίστοιχους θαλάμους υποδοχής. Επίσης, περιλαμβάνεται η προμήθεια 2 σταθμών εργασίας και εγκατάστασή τους σε διευθύνσεις της τροχαίας όπου θα γίνεται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των βεβαιώσεων παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων (Α.Λ.Λ.).

Το σύνολο της αξίας της σύμβασης υπολογίζεται σε 490.800 ευρώ χωρίς ΦΠΑ  (420.000 ευρώ για τις 12 κάμερες, 58.800 ευρώ για τους θαλάμους υποδοχής και 12.000 ευρώ για τους σταθμούς εργασίας). Η απασφράγιση των προσφορών αναμένεται να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Η προμήθεια ψηφιακών καμερών για τον έλεγχο των λεωφορειολωρίδων αποτελεί εκκρεμότητα εδώ και χρόνια για τον ΟΑΣΑ, αφού μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται αναλογικές κάμερες με φιλμ με σημαντικό κόστος λειτουργίας και μικρότερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Με τη χρήση ψηφιακών καμερών στόχος είναι η καλύτερη φύλαξη των λεωφορειλωρίδων μέσω της ευκολότερης και αμεσότερης βεβαίωσης παραβάσεων για τους οδηγούς Ι.Χ. οχημάτων που τις χρησιμοποιούν.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*