Λονδίνο: Περισσότερα δρομολόγια με ηλεκτρικά λεωφορεία μέσω ενδιάμεσων φορτίσεων

Μία νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων ανά διαστήματα μέσα στην ίδια μέρα με τη χρήση παντογράφου επιτρέπει στα οχήματα αυτά να πραγματοποιούν δρομολόγια για περισσότερες ώρες και μεγαλύτερες αποστάσεις δίνοντας τη δυνατότητα δρομολόγησης σε γραμμές με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μέσω της τεχνολογίας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε λεωφορεία της γραμμής 132, η συσκευή του παντογράφου χαμηλώνει και έρχεται σε επαφή με το σημείο φόρτισης στην οροφή του λεωφορείου για λίγα λεπτά. Η επικοινωνία μεταξύ του λεωφορείου και του παντογράφου γίνεται μέσω ασύρματης τεχνολογίας RFID.

Αν και τα οχήματα θα φορτίζονται κανονικά κάθε βράδυ, μέσω ενδιάμεσων φορτίσεων (οι οποίες αποκαλούνται «ευκαιριακές φορτίσεις» με διάρκεια περίπου 10 λεπτών η κάθε μία μέσα στη μέρα, τα λεωφορεία θα μπορούν να πραγματοποιούν περισσότερα δρομολόγια. Έτσι, λιγότερα οχήματα θα απαιτούνται για την προσφορά του ίδιου επιπέδου υπηρεσιών στις ίδιες γραμμές, με τα επιπλέον λεωφορεία να χρησιμοποιούνται σε άλλες γραμμές.

Μέσα στο 2022 το σύστημα θα δοκιμαστεί περαιτέρω με νέους φορτιστές-παντογράφους να εγκαθίστανται στην αφετηρία και το τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 358. Πρόκειται για μία διαδρομή μήκους 24 χλμ. που βγαίνει έξω από την πόλη του Λονδίνου και στην οποία ένα ηλεκτρικό λεωφορείο δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει για όλη την ημέρα μόνο με μία βραδινή φόρτιση. Πλέον, μέσω φορτίσεων στο τέλος κάθε διαδρομής, τα λεωφορεία της γραμμής δεν θα χρειάζεται να επιστρέφουν στο αμαξοστάσιο πριν το τέλος της κάθε μέρας.

Πηγή: intelligenttransport.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*