Νέα καταγγελία για «αστυνομική αυθαιρεσία» κατά υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ένα ακόμα περιστατικό «αστυνομικής αυθαιρεσίας» κατά υπαλλήλου στη γραμμή του ΗΣΑΠ από αστυνομικό όργανο καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με το σωματείο, το περασμένο Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ο αστυνομικός επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στη σταθμάρχη, που εκτελούσε βάρδια στο σταθμό Ηράκλειο και αρνήθηκε κατά παρέκκλιση της διαδικασίας να συνεργαστεί μαζί της.

Προ ολίγων εβδομάδων είχε προηγηθεί η προσαγωγή τεχνίτη εργαζόμενου της ΣΤΑΣΥ κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του στο αστυνομικό τμήμα μετά από υποδείξεις που έκανε σε αστυνομικού που περιπολούσαν στο δίκτυο του Μετρό για τη συμπεριφορά τους. Επιπλέον, το σωματείο προσθέτει πως υπήρξε απειλή προσαγωγής ηλεκτροδηγού όταν ενημέρωσε αστυνομικό πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται μαζί του στην καμπίνα οδήγησης αλλά και απόλυση υπαλλήλου της φύλαξης (security) επειδή «τόλμησε» να ρωτήσει αστυνομικούς, με πολιτικά, για ποιο λόγο βρίσκονται εντός του δικτύου.\

Το σωματείο επισημαίνει πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να υπάρξει κλίμα αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των εργαζόμενων της ΣΤΑ.ΣΥ. και των αστυνομικών που βρίσκονται στο δίκτυο κατ’ εφαρμογήν του σχεδίου «Αριάδνη», ενώ ζητά από την πραγματοποίηση συνάντησης με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και εκπροσώπους της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Νέο περιστατικό αυταρχικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς αστυνομικών του «σχεδίου Αριάδνη» απέναντι σε εργαζόμενη στη ΣΤΑ.ΣΥ  σημειώθηκε, το περασμένο Σάββατο 19/11, στο σταθμό «Ηράκλειο» της Γραμμής 1.

Ο αστυνομικός επιδεικνύοντας απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στη συνάδελφο σταθμάρχη, που εκτελούσε βάρδια, αρνήθηκε κατά παρέκκλιση της διαδικασίας  ουσιαστικά, να συνεργαστεί μαζί της.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό:

  • Προσήχθη την ώρα της βάρδιάς του σε αστυνομικό τμήμα, συνάδελφος τεχνίτης, ο οποίος εντός του χώρου εργασίας του έκανε ορισμένες υποδείξεις σε αστυνομικούς για την συμπεριφορά τους.
  • Απειλήθηκε με προσαγωγή ηλεκτροδηγός επειδή ενημέρωσε αστυνομικό ότι δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στη καμπίνα οδήγησης συρμού.
  • Απολύθηκε υπάλληλος της φύλαξης (security) επειδή «τόλμησε» να ρωτήσει αστυνομικούς, με πολιτικά, για ποιο λόγο βρίσκονται εντός του δικτύου.

Είναι προφανές ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να υπάρχει κλίμα αρμονικής συνεργασίας μεταξύ αστυνομικών και εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Από τη πλευρά μας έχουμε ζητήσει, κατ’ επανάληψη, συνάντηση με τους υπευθύνους, τόσο της αστυνομίας όσο και της Διοίκησης της  Εταιρίας, για το σχέδιο «Αριάδνη», που εκπονήθηκε για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας εντός του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ., για την ασφάλεια επιβατών, εργαζόμενων και εγκαταστάσεων, αλλά  “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Αντίθετα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προσπαθούν να κρύβουν το πρόβλημα «κάτω από το χαλί», με αστήρικτες δικαιολογίες ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες γνωρίζουν ότι το πολυδιαφημισμένο «σχέδιο Αριάδνη» έχει αποδειχτεί ένα τεράστιο φιάσκο, καθώς δεν έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο εντός του δικτύου οι κλοπές και οι  βανδαλισμοί σε συρμούς και σταθμούς.

Για τη  Διοίκηση

 Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

   Π. Κοντογιάννης                       Γ. Κολαΐτης

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*