“Περάστε ελεύθερα (αλλά θα πέσει πρόστιμο)” το σύνθημα κατά της εισιτηριοδιαφυγής στη Βαρκελώνη

Η Transdev, η γαλλική εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία του Τραμ της Βαρκελώνης δοκιμάζει μία νέα τακτική για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Αντί για κάποιο μήνυμα που προτρέπει την χρήση εισιτηρίου, αυτή τη φορά χρησιμοποιείται η αντίστροφη ψυχολογία με σύνθημα “Περάστε ελεύθερα”. Στη συνέχεια όμως ενημερώνει ότι η επιβίβαση στο Τραμ χωρίς εισιτήριο επιφέρει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας της COIVD-19, η επιβατική κίνηση του Τραμ της Βαρκελώνης, το οποίο αποτελείται από 2 κύρια δίκτυα και μία ιστορική γραμμή, πλησιάζει τώρα τα επίπεδα του 2019. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το 2,12% του συνόλου των ελέγχων εισιτηρίου που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 στο δίκτυο Trambaix και το 2,86% στο δίκτυο Trambesòs οδήγησαν σε πρόστιμο.

Συγκριτικά, το πρώτο εξάμηνο του 2019, το ποσοστό των προστίμων αναλογούσε στο 1,34% των ελέγχων στο δίκτυο Trambaix και 1,90% στο δίκτυο Trambesòs. Η νέα καμπάνια θα διαρκέσει έναν μήνα και θα είναι ορατή στις στάσεις και τους συρμούς του Τραμ, καθώς και το διαδίκτυο. Επιπλέον, η εκστρατεία θα συνοδεύεται από αύξηση των ελέγχων εισιτηρίων και στα δύο δίκτυα.

Την ίδια στιγμή η θυγατρική της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Transdev UK, που διαχειρίζεται 9 δίκτυα λεωφορείων στη Βόρεια Αγγλία, ακολουθεί από το καλοκαίρι του 2021 πολιτική μείωσης της τιμής των εισιτηρίων προκειμένου να τονώσει την μειωμένη επιβατική κίνηση. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να προσφέρει στους κατοίκους του Λάνκασιρ μετακινήσεις κόστους 1 λίρας μετά τις 19:00, μαζί με μια σειρά μειώσεων των τιμών εισιτηρίων στο Δυτικό Γιορκσάιρ και το Μάντσεστερ.

Πηγή: intelligenttransport.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*