Μετά από 23 χρόνια, βάφονται ξανά οι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας

Φρέσκια μπογιά θα πέσει μέσα στο 2023 εντός και εκτός των σταθμών του Μετρό της Αθήνας αλλά και στάσεων του Τραμ, για πρώτη φορά εδώ και 23 χρόνια (για τους παλαιότερους σταθμούς των γραμμών 2 και 3).

Στις αρχές της νέας χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της βαφής των επιφανειών των σταθμών οι οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση, κυρίως λόγω των ρύπων που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και χρόνια. Παράλληλα, θα γίνει επίστρωση των επιφανειών με αντιγκράφιτι υλικό προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός τους σε περίπτωση βανδαλισμών.

Αυτή την εβδομάδα, η ΣΤΑ.ΣΥ. προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό προϋπολογισμού 940.000 ευρώ με ΦΠΑ με αντικείμενο τον επαναχρωματισμό επιφανειών σκυροδέματος, εσωτερικών και εξωτερικών, των Γραμμών 1, 2 και 3, μεταλλικών επιφανειών (στεγάστρων, πεζογεφυρών) της Γραμμής 1 και των στάσεων επί της παραλιακής της Γραμμής Τραμ. Πρόκειται για τις στάσεις στις οποίες οι μεταλλικές επιφάνειες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα οξείδωσης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της επίδρασης του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος, και γι’ αυτό και θα χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά για την αντισκωριακή προστασία των μεταλλικών επιφανειών.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 27 Ιανουαρίου 2023. Ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών θα φτάσει τους 12 μήνες, καθώς όλες οι εργασίες θα γίνονται αποκλειστικά τις νυχτερινές ώρες διακοπής της λειτουργίας των μέσων, από Κυριακή ως Πέμπτη μεταξύ 01:30-04:30. 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*