Να προχωρήσει το έργο της υπογειοποίησης του ΗΣΑΠ στο Φάληρο ζητά ο Δήμος Πειραιά

Το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο ως τον Πειραιά βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε την υπογειοποίηση των γραμμών μείζονος σημασίας έργο για την πόλη του Πειραιά, τονίζοντας πως η υλοποίησή του σε συνδυασμό με την έλευση του τραμ και του μετρό, θα συμβάλλει ώστε να ενοποιηθεί ο Πειραιάς και να αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ο κ. Μώραλης χαρακτήρησε τη συζήτηση εποικοδομητική και πρόσθεσε πως έλαβε τη διαβεβαίωση του υπουργού πως θα επαναφέρει το θέμα,  εξετάζοντας κάθε δυνατή παράμετρο ώστε να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο είναι επιθυμητό από όλους και πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία της πόλης, αλλά και του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Η υπογειοποίηση των λίγων εκατοντάδων μέτρων μεταξύ των σταθμών Νέο Φάληρο και Πειραιάς, σε συνδιασμό με την κατασκευή του ενδιάμεσου σταθμού Καμίνια είναι ένα έργο το οποίο εξαγγέλθηκε πριν από περίπου μία δεκαπενταετία και ενώ έχει μελετηθεί και βρίσκεται στον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό εντούτοις δεν έχει προχωρήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Καραμανλής είχε δηλώσει πως εντός του 2022 θα δοθεί λύση ώστε το έργο να προχωρήσει. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι το έργο εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μην αποτελεί προτεραιότητα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*