Γιώργος Σπηλιόπουλος: Από την Barilla στην Ιταλία, στη θέση του CEO του ΟΑΣΑ

Το Υπερταμείο ανακοινώνει την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο ως CEO του Ομίλου ΟΑΣΑ, με ισχύ από 9/1/2023, στη θέση της κ. Ίριδας Αντωνοπούλου, η οποία διετέλεσε μεταβατική CEO του Ομίλου από τις 22/12/2021 έως σήμερα.

Ο κ. Σπηλιόπουλος είναι Χημικός Μηχανικός, PhD, με μακροχρόνια εμπειρία στις εταιρείες Barilla και Procter & Gamble στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία, στις οποίες σημείωσε ρεκόρ ταχείας ανάπτυξης, γεωγραφικής επέκτασης και επιτυχημένης ανάπτυξης και υλοποίησης έργων εταιρικού μετασχηματισμού.

Στη Barilla ανέλαβε αυξανόμενες αρμοδιότητες, αρχικά ως Τεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατόπιν Γενικός Διευθυντής, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε Αντιπρόεδρος Ανατολικής Ευρώπης και Αντιπρόεδρος Οργάνωσης του Ομίλου του Οργανισμού με έδρα την Πάρμα. Ηγήθηκε της ίδρυσης και της ανάπτυξης του Cluster 19 χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αθήνα. Διετέλεσε Προέδρος Διοικητικών Συμβουλίων σε Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία και Πολωνία. Στην P&G Διετέλεσε διευθυντής Βιομηχανίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Ελλάδα και το διοικητικό κέντρο Ευρώπης στην Γενεύη.

Η επιτυχής θητεία του σε στρατηγικές θέσεις, η εμπειρία του στην ενδυνάμωση και την αξιοποίηση στελεχών και η διεθνής εμπειρία του αποτελούν το εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου ΟΑΣΑ.

Το Υπερταμείο συγχαίρει τον κύριο Σπηλιόπουλο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων κι ευχαριστεί θερμά την κ. Ίριδα Αντωνοπούλου για την εξαιρετική προσφορά της ως μεταβατικής CEO του ΟΑΣΑ, η οποία πλέον με την πολύχρονη και πολύτιμη πείρα της στον Όμιλο αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρώτριας CEO και Εντεταλμένης Συμβούλου.

athenstransport.com

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, νέος διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Σπηλιόπουλος

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*