Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Πέμπτη 2 Μαρτίου: 24ωρη απεργία σε Μετρό και σιδηρόδρομο

Share

  Ενημέρωση:

  Ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας λόγω απεργίας από τις 6:00 έως τις 00:00 που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

  Η στάση εργασίας  πραγματοποιείται ως αντίδραση στο θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών.

  Η σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.:

  Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.                

  Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

  Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του.


  24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

  Η Hellenic Train ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης έχει προχωρήσει στην αναστολή του συνόλου των δρομολογίων σε όλη τη χώρα μέχρι νεοτέρας. Ένας μικρός αριθμός δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, στις γραμμές Χαλκίδας και Κιάτου, πραγματοποιήθηκε μέσω λεωφορείων.

  Η Π.Ο.Σ. σημειώνει πως «η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων.»

  «Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.


  Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

  athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα