Τετάρτη 8 Μαρτίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΜ – Κλειστοί σταθμοί Μετρό στο κέντρο

Ενημέρωση ώρα 20:15:

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός (τις ώρες λειτουργίας του μέσου).

Εν συντομία, τα μέσα θα κινηθούν ως εξής:

  • ΗΣΑΠ και Τραμ: Κυκλοφορία μεταξύ 11:00 – 17:00
  • Μετρό (γρ. 2 και 3): Κυκλοφορία μεταξύ 12:00 – 16:00
  • Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Προαστιακός: 24ωρη απεργία. Κανονικά θα κινηθούν οι 60 αστικές γραμμές των ΚΤΕΛ

Όσον αφορά τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια, ισχύουν τα εξής:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς. Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.


Αρχικό άρθρο:

Αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Κανονικά σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.  

Μεταξύ 11:00 – 17:00 αναμένεται να κινηθούν ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, το Μετρό (γραμμές 2 και 3) κινηθεί από τις 12:00 έως τις 16:00. Τις ώρες αυτές θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Αεροδρομίου. 

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν πως συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, ωστόσο τα μέσα θα κινηθούν μεταξύ 11:00 – 17:00 προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των διαδηλωτών στην συγκέντρωση του Συντάγματος στις 13:00.

Μέχρι την ίδια μέρα τουλάχιστον αναμένεται να συνεχιστεί η απεργία διαρκείας στο σιδηρόδρομο. Έτσι, δεν θα κινηθεί ο Προαστιακός της Αθήνας και τα υπόλοιπα τρένα της Hellenic Train. 

Προς το παρόν αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.

Σημειώνεται ότι με σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για τις προσφυγές κατά της πραγματοποίησης στάσεων εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, επιλέγοντας τη δικαστική οδό αντί για να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων. 

athenstransport.com


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

Η ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ:

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ)
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)
–ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)
– ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)
Τρίτη, 7-3-2022

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023
Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία!
Συγκέντρωση στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος
*Λειτουργία 11:00 έως τις 17:00 για τη μεταφορά των διαδηλωτών

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η
πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

  • Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00.
  • Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00.

Τα Δ.Σ.

*Υ.Γ. Την ευθύνη για την ανακοίνωση των πρώτων και τελευταίων δρομολογίων φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση της εταιρείας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το χρονικό διάστημα που απαιτείται αντίστοιχα, για τη θέση των μέσων σταθερής τροχιάς σε λειτουργία και στάθμευση, όπως γίνεται καθημερινά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*