Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τα προβλήματα του σιδηρόδρομου – Μέλος της πρώην πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Share

  Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής  για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

  Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

  • Ιωάννης –  Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

  Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

  Ο κ. Ζηλιασκόπουλος ήταν πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 ως το 2015 και επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν οδυνηρές περικοπές δρομολογίων στην Πελοπόνησσο, τη Μακεδονία και αλλού με στόχο να επιστρέψει η εταιρεία στην κερδοφορία.

  Ο κ. Προφυλλίδης υπήρξε σύμβουλος του ΟΣΕ τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ είχε διατελέσει και στέλεχος των Γαλλικών σιδηροδρόμων τη δεκαετία του 1970.

  Σημειώνεται ότι κύριο έργο της επιτροπής θα είναι την ανάδειξη των ιστορικών προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου και τις παραλείψεις που υπάρχουν από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Η επιτροπή δεν θα έχει ως στόχο την επίρριψη ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα (κάτι το οποίο αποτελεί έργο της δικαιοσύνης) αλλά θα καταλήξει σε πιο γενικές διαπιστώσεις για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται.

  Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

  «Απούσα» η Hellenic Train από τη Λάρισα – Έτοιμη να στραφεί δικαστικά κατά του κράτους η ιταλική εταιρεία

 
 

Διαβάστε Περισσότερα