Παραιτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την παραίτηση του πρώην προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητή Θανάση Ζηλιασκόπουλου από την τριμελή επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο κ. Ζηλιασκόπουλος παραιτήθηκε λόγω των δημοσιευμάτων για τα πεπραγμένα του την περίοδο 2010-2015 όταν ήταν πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αμέσως πριν την ιδιωτικοποίησή της. Όπως αναφέρει, δεν θα ήθελε να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής εξαιτίας της συμμετοχής του.

Στη θέση του κυρίου Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών του κ. Ζηλιασκόπουλου «μπήκε μαχαίρι» στα δρομολόγια της εταιρείας σε ολόκληρες περιοχές της χώρας, συρρικνώνοντας τον ελληνικό σιδηρόδρομο και προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Η δήλωση του κ. Ζηλιασκόπουλου:

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*