Ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια του Προαστιακού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και με παράπονα

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Λιάρος/athenstransport.com

Ύστερα από διακοπή τριών εβδομάδων μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, τα τρένα του Προαστιακού της Αθήνας ξεκίνησαν δρομολόγια από τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Τα τρένα κινούνται σε όλες τις γραμμές του Προαστιακού πλην της γραμμής του Κιάτου (δρομολόγιο Πειραιάς – Κιάτο) όπου με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Μέχρι και τότε τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία της Hellenic Train με βάση το νεότερο πρόγραμμα δρομολογίων.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού πραγματοποιούνται με ολιγόλεπτες καθυστερήσεις -μάλλον τυπικές- και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως παρατηρήσαμε, στους σταθμούς γίνονται και ανακοινώσεις σχετικά με την επιστροφή των δρομολογίων και τα δρομολόγια λεωφορείων προς Κιάτο.

Δείτε σχετικά: Ξεκινά ο σιδηρόδρομος από την Τετάρτη 22 Μαρτίου – Tα δρομολόγια του Προαστιακού

Ενώ στη γραμμή του Αεροδρομίου δεν υπήρξε κάποια μεταβολή στο πρόγραμμα των δρομολογίων, δεν συνέβη το ίδιο και στη γραμμή της Χαλκίδας όπου έγιναν σημαντικές αλλαγές. Αναγνώστες του Athens Transport επισήμαναν ότι το νέο πρόγραμμα δρομολογίων δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους που μετακινούνται με το μέσο, ιδιαίτερα αφού πρόκειται για πολύ αραιά δρομολόγια οι νέες ώρες των οποίων προσθέτουν σημαντικό χρόνο στις μετακινήσεις τους.

Στον πρώτο συρμό του Προαστιακού που ξεκίνησε από το Σταθμός Λαρίσης στις 4:45 το πρωί επέβαινε και ο μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, ο οποίος δήλωσε:

Σας ευχαριστώ όλους όσους παρευρίσκεστε τούτες τις στιγμές δίπλα μας, καθώς μετά το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όλους μας, καλούμαστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τόσο η διοίκηση, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι στο δίκτυο του ελληνικού σιδηροδρόμου, είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας.

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μεταφορικό μέσον, αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη γρήγορη και την ασφαλέστερη επαναλειτουργία του.

Θέλουμε να σταθείτε και εσείς δίπλα μας, γιατί για όλους η επόμενη ημέρα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Για την έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας (όπως και των δρομολογίων του Προαστιακού της Πάτρας που επίσης ξεκίνησαν σήμερα) έχουν εφαρμοστεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνεται η στελέχωση των σταθμών με δύο σταθμάρχες, οι μειωμένες ταχύτητες σε τμήματα του δικτύου χωρίς τηλεδιοίκηση και η μη ταυτόχρονη διέλευση άνω του ενός τρένου από κάθε σήραγγα.

Όσον αφορά τα δρομολόγια στη γραμμή του Κιάτου, από την πλευρά των σιδηροδρομικών, η εκκρεμότητα αφορά την παροχή γραπτής βεβαίωσης για την διέλευση απο σήραγγες, όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα από την Πυροσβεστική κατά τον τελευταίο έλεγχο της, στον φωτισμό και τη δυνατότητα επικοινωνίας εντός αυτών (με πιστοποιημένο σύστημα επικοινωνίας).

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*