Πρώτη σύλληψη “φαρσέρ” για απειλή βόμβας σε σταθμό του Μετρό

Argybz/Wikimedia Commons

Ένας 16χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Δευτέρα στα Μέγαρα για απειλητικό τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση βόμβας στο σταθμό Αιγάλεω του Μετρό το οποίο και αποδείχθηκε φάρσα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, ο 16χρονος τηλεφώνησε από καρτοτηλέφωνο κεντρικής πλατείας των Μεγάρων στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στον σταθμό του μέτρο Αιγάλεω.

Άμεσα, περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στο σημείο με τους αστυνομικούς να ταυτοποιούν τoν 16χρονο ως δράστη. Ο 16χρονος οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο σταθμός Αιγάλεω δεν έκλεισε μετά το απειλειτικό τηλεφώνημα, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται περί φάρσας, εξ ου και η άμεση σύλληψη του δράστη.

Πριν από λίγα χρόνια, σε άρθρο μας σχετικά με τα απειλητικά τηλεφωνήματα που αφορούν το σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω, είχαμε καταμετρήσει τουλάχιστον 22 απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν σε προσωρινό κλείσιμο του σταθμού από το Νοέμβριο του 2010 ως τον Ιούλιο του 2020. Η πλειοψηφία αυτών αφορούσε τα έτη 2015-2018.

Μέσα στην τελευταία τριετία, ο σταθμός έκλεισε εξαιτίας παρόμοιων τηλεφωνημάτων τον Ιούλιο του 2021 αλλά και τον Μάιο του 2022. Απειλητικά τηλεφωνήματα που αφορούν άλλους σταθμούς, όπως το σταθμό Πανόρμου τον περασμένο Οκτώβριο, είναι αρκετά πιο σπάνια.

Το γεγονός πάντως ότι ο συλληφθείς είναι μόλις 16 ετών, με την αστυνομία να τον εντοπίζει αμέσως καταννοώντας ότι πρόκειται για φάρσα και όχι πραγματική απειλή, κάνει εξαιρετικά απίθανο να βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τα περισσότερα εκ των προηγούμενων τηλεφωνημάτων. Θα είχε σίγουρα όμως ενδιαφέρον να απαντηθεί για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο σταθμός του Αιγάλεω και σε αυτή την περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία έχει λόγο να μην αγνοεί τις περισσότερες τηλεφωνικές απειλές αυτού του είδους. Στις 25 Φεβρουαρίου 2012, ηλεκτροδηγός του Μετρό ανακάλυψε εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε βαγόνι του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω, ο οποίος τότε ήταν ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση (η οποία έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε) ενώ δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που σημαίνει πως οι δράστες ενδεχομένως ήθελαν θύματα.

Η σύλληψη του ανήλικου την περασμένη εβδομάδα ίσως αποθαρρύνει μερικούς “φαρσέρ” από το να προχωρήσουν σε παρόμοιες κακόγουστες ενέργειες. Ωστόσο η απορία για το ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από τα υπόλοιπα απειλητικά τηλεφωνήματα αυτούς του είδους παραμένει, όπως και το γιατί εδώ και μία και πλέον δεκαετία στοχοποιήθηκε συγκεκριμένα ο σταθμός του Αιγάλεω.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Γιατί τόσα τηλεφωνήματα για βόμβα στο Μετρό του Αιγάλεω;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*